Další šmytec na scéně – Unheilig končí

Nová deska, čerstvý klip a ukončení kariéry – takové jsou hořkosladké novinky pro fanoušky Der Grafa.

 

unheilig

 

Už je to patnáct let, co Der Graf, Grant Stevens a José Alvarez-Brill (Wolfsheim, Joachim Witt, De/Vision) založili kapelu Unheilig. Ta se za tu dobu stala (zejména v Německu) ohromným šlágrem, jehož popularita dostala do tamní televize nejen klipy kapely, ale i samotného (současného jediného) člena spolku Der Grafa, který se začal objevovat i jako host v různých vědomostních soutěžích a podobně. Zkrátka celebrita prvního stupně.

Je proto více než překvapivé, že ohlášená devátá řadová deska "Gipfelsturmer", která vyjde 12. prosince, má být zároveň jejich poslední a Der Graf se má stáhnout do soukromí.

Der Graf to komentuje slovy: "Tři roky jsem psal skladby na nové album Unhelig a jsou to pro mne ty nejlepší písně, které jsem kdy napsal. To mi říká srdce. A s pocitem, že jsem ze sebe vydal to úplně nejlepší, mi bylo čím dál jasnější, že jsem tím otevřel poslední kapitolu kapely.

Jedno moudré rčení říká – v nejlepším se má přestat. Nikdy jsem mu vlastně moc nerozuměl – proč přestávat s něčím, co je nejlepší? Ale v uplynulých týdnech a měsících to pro mne získalo význam: 'Musíš přestat v okamžiku, kdy už neexistuje žádné další místo, kam jít'. Jedině tak dostanou dosažené cíle a sny svůj pravý čas, aby se za nimi člověk mohl ohlédnout s úsměvem radosti, vděku a uspokojení.


Proto přichází mé rozhodnutí nechat toho, když jsem hudebně vyzrál. A na druhou stranu, rád bych vrátil své rodině aspoň trochu štěstí, které jsem měl tu možnost s nimi zažít. Patnáct let jsem se naplno věnoval hudbě a kolem mne se toho dělo tolik, co jsem přehlédnul. Chci zase začít dávat víc pozor, zejména na věci ve své rodině. Chci vám všem sám za sebe poděkovat, neboť jste mí nejmilejší a nejlepší fanoušci na světě. Loučení nikdy není snadné, ale věřím, že se i tak budeme potkávat."

Albu bude předcházet singl "Zeit Zu Gehen", který vyjde na Halloween, tedy 31. října. Venku už je k němu klip:

 

 
Unheilig – Zeit zu gehen

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

oo né, tak to je tedy obrovsky smutná zpráva při pátečním ránu, ale vysvětlení je pochopitelné

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.