Depeche Mode oznámili vydání nové desky a termíny evropského turné včetně bratislavské i pražské zastávky.

Depeche Mode, jedni z nejvlivnějších umělců moderní hudby, dnes oznámili na speciální akci v Miláně, že v květnu 2017 vyrazí na světové turné na podporu svého nové studiového alba „Spirit“, které má vyjít na začátku roku 2017. Krátce po vydání alba vyrazí na Global Spirit Tour a poskytnou fanouškům příležitost vidět skupinu v rámci průlomové a silně emotivní show.

V rámci první části Global Spirit Tour vystoupí Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher před více než 1,5 milionem fanoušků v 32 městech v 21 zemích po celé Evropě. Turné začíná ve stockholmské Friends Areně a představí se na fanoušky oblíbených místech včetně pařížského Stade de France, San Siro v Miláně a Olympiastadion v Berlíně. Turné zahrnuje i nové stadiony, jako jsou London Stadium, Otkritie Arena v Moskvě a Veltins-Arena v německém Gelsenkirchenu. V Praze a Bratislavě se trojice představí v první třetině itineráře turné. Konkrétně v Bratislavě zahrají 20. května 2017 na štadiónu Pasienky a v Praze pak o čtyři dny později, to znamená 24. května 2017 na stadiónu Eden v Praze. Evropská koncertní série bude zakončena 23. července 2017 v rumunské Kluži. Kompletní termíny turné a další informace naleznete níže.

V návaznosti na evropské turné v létě 2017 bude Global Spirit Tour pokračovat v Severní a Jižní Americe. The Global Spirit Tour je osmnácté turné Depeche Mode a půjde o první vystoupení kapely po více než třech letech. Depeche Mode na posledním turné Delta Machine vystoupili před více než 2,5 miliony fanoušků na vyprodaných koncertech po celé Evropě a Severní Americe a turné bylo jedním z největších a nejprodávanějších turné roku 2013. Na Global Spirit Tour bude kapela pokračovat ve svém charitativním partnerství se švýcarským výrobcem hodinek Hublot s cílem informovat a získávat finanční prostředky pro charitativní projekt Charity: Water, jehož posláním je poskytovat všem obyvatelům planety nezávadnou pitnou vodu.

„Spirit“ bude čtrnáctým studiovým albem těchto hudebních průkopníků, které navazuje na kritikou velice kladně přijaté album „Delta Machine“ z roku 2013, které se v 26 zemích umístilo v první pětce hitparád a na prvním místě v 12 zemích. Album „Spirit“ produkoval James Ford, zakládající člen skupiny Simian Mobile Disco, jehož nedávné produkční práce zahrnují alba Florence and the Machine nebo Arctic Monkeys. Deska bude vydána celosvětově na počátku roku 2017 u společnosti Columbia Records.

Ve svém komentáři v Miláně Dave Gahan poznamenal: „Jsme mimořádně hrdí na zvuk a energii připravované novinky a jsme rádi, že se vrátíme na turné, kde se o ní podělíme s našimi fanoušky po celém světě“. Depeche Mode doposud prodali více než 100 milionů desek a vystoupili pro více než 30 milionů fanoušků po celém světě. Depeche Mode nicméně odmítají usnout na vavřínech jako skupina, kterou zástupy hudebníků

označují jako svou inspiraci a kritika přímo zbožňuje. Spirit a Global Spirit Tour jsou připravené psát další kapitolu v této historii hudební inovace a kritického a komerčního úspěchu kapely.

Vstupenky budou v prodeji v sítích www.ticketpro.cz a www.ticketportal.cz

Ceny vstupenek: 1390 – 2190 kč

Termíny spuštění předprodeje:

Live Nation klub: od 19. 10. 2016 10:00 hodin do 21. 10. 2016 9:00 hodin

Oficiální předprodej bude zahájen 21. 10. 2016 v 10:00 hodin

VIP balíčky budou v prodeji od 19.10.2016 v 10:00 hodin

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.