Jyrki69 vydává knihu a sólové album

Frontman The 69 Eyes letos rozjíždí řadu sólových aktivit.

Předák helsinských bardů The 69 Eyes Jyrki Linnankivi aka Jyrki69 vydává knihu povídek s názvem  "Kulkurin Valssi" (volně přeloženo  "Tulácký Waltz"). Kniha vychází pouze ve finštině, ale dle vlastního vyjádření autora má smysl i pro nadšence, kteří finštinou nevládnou, neboť obsahuje mnoho fotek z Jyrkiho osobního archivu. Kniha je v podstatě kolekcí rock'n'rollových dobrodružství, která si autor prožil od sedmdesátých let až do současnosti, přičemž se většina z nich udála během 80. a 90. let zejména v New Yorku, ale i v dalších světových destinacích.
 


Jestliže se nějakou náhodou tento týden pohybujete v Helsinkách, pak si ve středu 8. 2. odpoledne zajděte na release party do knihkupectví Nide, kde kromě Jyrkiho bude křtít svou knihu i Jonathan Shaw, legendární tatér a umělec, který je synem proslulého jazzmana Artieho Shawa a také odvěkým vzorem Johnnyho Deppa.

Mimo knihy Jyrki chystá ještě další čerstvý počin. Na jaře letošního roku vydá své vůbec první sólové album, pojmenované více než příhodně  "Helsinki Vampire". Album vyjde pod věhlasnou značkou Cleopatra Records.

Podrobnosti pro vás budeme sledovat.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.