Poslouchejte první písně projektu Annadyne

Dvojice ve své tvorbě vzdává hold klasickým 4AD kapelám - Cocteau Twins a Dead Can Dance.

Annadyne tvoří duo Jon a Fuchsia, oba známí z tvorby s jinými projekty. Prvně jmenovaný se v minulosti věnoval hardcorové kapele The Juniper Strain a Fuchsia je zase znám ze skupin Bella Lune a Dreamgaze, oba ale sdílí společnou lásku k raným osmdesátkovým kapelám zmíněným výše. Dali se dohromady sice už v roce 2001, ale teprve nedávno začali opravdu pracovat na písních, ze startu převážně na coverech skladeb Cocteau Twins, které plánují brzy vydat.

Prozatím projekt zveřejnil dva původní singly, které můžete poslouchat níže nebo stahovat za jakoukoliv cenu (ano, tedy i zadarmo) na oficiálním Bandcampu.

 

A jak na sebe tahle zdánlivě nesourodá dvojice přišla? Vpravdě pikantní náhodou. Fuchsia v roce 2000 na Ebayi přihazoval (a nakonec vyhrál) na kolekci vinylů The Cure, kterou právě Jon nabízel. Oba se následně sešli, podebatovali o hudbě a nová kapela byla na světě. Doufejme tedy, že dlouhohrající album vyjde ještě letos a nebudeme na něj muset čekat 16 dlouhých let jako na první dvě skladby.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.