Mark Burgess vydá dříve nezveřejněné skladby jeho legendárních The Chameleons

Navíc muzikant pracuje na nové hudbě se zpěvačkou Julee Cruise.

The Chameleons se řadí mezi průkopníky postpunku, jejich debutová deska "Script of the Bridge" z roku 1983 patří mezi stylotvorné nahrávky a dodnes je jednou z nejzásadnějších věcí, která v osmdesátých letech vyšla. Zpívající basák Mark Burgess před časem materiál oživil a objíždí s ním štace napříč Evropou i Spojenými státy (o loňské bratislavské zastávce jsme vás informovali tady) pod názvem The Chameleon Vox. Proto není divu, že nově nabytý úspěch podpoří i speciální nahrávkou - jednat by se mělo o EP s materiálem, který vznikl ještě v osmdesátých letech, ale kvůli různým okolnostem nakonec nebyl vydán. Bohužel více informací zatím není známo.

Dále Burgess pracuje na nové porci hudebního materiálu se zpěvačkou Julee Cruise. Tu můžete znát ze seriálu Twin Peaks, kde si zahrála a také nazpívala ústřední píseň "Falling". A protože se Mark Burgess považuje za velkého fanouška Davida Lynche, je určitě na co se těšit.

The Chameleon Vox v současnosti opět brázdí starý kontinent, bohužel se ani tentokrát nepodívají do našich končin. Kdybyste však chtěli vyrazit na koncert za hranice, přinášíme vám termíny koncertů zde:

24 April: Porto, Portugal, Hard Club
25 April: Lisbon, Portugal, RCA
26 April: Seville, Spain, Sala X
27 April: Valladolid, Spain, Porta Caeli
28 April: Valencia, Spain, 16 Toneladas
29 April: Orihuela, Spain, La Gramola 30 April: Tarragona, Spain, Sala Zero
01 May: Toulouse, France, Connexion Live
03 May: Carpi, Italy, Mattatoio
04 May: Rome, Italy, Qube
05 May: Milan, Italy, Contatto
06 May: Turin, Italy, Padiglione
07 May: Padova, Italy, Anfiteatro
09 May: Munich, Germany, Backstage Club
10 May: Berlin, Germany, Bi Nuu
11 May: Hannover, Germany, Musik Zentrum
12 May: Hamburg, Germany, Logo
13 May: Oberhausen, Germany, New Waves Day Festival (w/The Mission and Cassandra Complex), Turbinenhall
14 May: Frankfurt, Germany, Das Bett
15 May: Paris, France, Supersonic
17 May: York, UK, Fibbers
18 May: Sheffield, UK, Plug
19 May: Bristol, UK, Fleece
20 May: London, UK, Islington O2
21 May: (with The Snakes Corps), Brighton, UK, Haunt
27 May: Milton Keynes, UK, Craufurd Arms
28 May: Norwich, UK, Waterfront
01 June: Edinburgh, Scotland, Voodoo Rooms
02 June: Glasgow, Scotland, St. Lukes

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Zemřela ikona Twin Peaks. Julee Cruise byla zpěvačkou ze snů Davida Lynche Dream popová zpěvačka Julee Cruise, jejíž éterický hlas zněl v titulní písni Twin Peaks i dalších dílech Davida Lynche, zemřela 9. června 2022. Bylo jí 65 let. Oznámil to její manžel, redaktor a autor Edward Grinnan. V příspěvku na sociálních sítích zmiňuje Juleeina turné s americkou new wave kapelou The B-52's v devadesátých letech minulého století. „Vy, kteří se sem pravidelně vracíte, byste možná chtěli vědět, že jsem se dnes rozloučil se svou ženou Julee Cruise,“ píše Grinnan. „Odešla z této říše tak, jak si to přála. Bez výčitek. V míru,“ dodává. Dále zmiňuje, že Julee v rámci své pestré hudební kariéry považuje za nejšťastnější období koncertního života čas, který strávila na turné s The B-52's jako záskok za Cindy Wilson po dobu její rodičovské pauzy. „Bude jim navždy vděčná. Když poprvé přistoupila k mikrofonu s Fredem (Schneiderm) a Kate (Pierson), bylo to prý jako přidat se k Beatles. Vždycky je bude milovat a nikdy nezapomene na jejich společné cesty po celém světě. Když odcházela, hrál jsem jí jejich písničku Roam. Teď se bude toulat navždy. Odpočívej v pokoji, má lásko, lásku vám všem.“ Příčinu smrti neuvedl. Sama zpěvačka však už v březnu před čtyřmi lety na své facebookové stránce napsala, že má systémový lupus, který jí způsobuje velké bolesti a omezuje její schopnost chodit a stát. Kromě úvodní písně Falling zkomponovali Julee, režisér David Lynch a americký skladatel Angelo Badalamenti pro soundtrack k Twin Peaks ještě několik dalších písní, jako například Nightengale, Rockin' Back Inside My Heart, Into the Night či The World Spins, z nichž posledně jmenovaná zazněla v pokračování seriálu v roce 2017. Všechny tyto a ještě další skladby vyšly na albu Floating Into The Night z roku 1989. O čtyři roky později zpěvačka vydala druhé studiové album nazvané The Voice of Love. Tři písně z něj můžete slyšet ve filmu Twin Peaks: Fire Walk With Me. Mezi prvními dvěma a následujícími dvěma deskami uplynulo téměř deset let. Poslední My Secret Life vyšla v roce 2011.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.