Laibach na nové desce koketují s Nietzschem

A ještě jednou Laibach. Tentokrát s informací o připravovaném vydání nového alba, které dostane název "Also Sprach Zarathustra". Hudba, kterou najdeme na desce, byla původně vytvořena pro divadelní představení inspirované stejnojmenným filozofickým románem Friedricha Nietzscheho. S tímto představením se Slovinci poprvé představili publiku na pódiích v březnu loňského roku a a ktuálně byste ho mohli navštívit v Divadla Anton Podbevšek (APT) v Novom Meste ve Slovinsku. Samotné album vyjde 17. července péčí vydavatelství Mute Records.

Předloňský průnik Laibach na pódium diktátorské severní Koreje aktuálně představuje dokument "Liberation Day" režiséra Mortena Traavika popsaný časopisem MOJO jako "vtipné, znepokojující, ozřejmující a někdy i ponuré ponoření do anomálního komunistického zrcadlového světa ... ". "Den osvobození" je momentálně promítán na filmových festivalech po celém světě. Termíny českého seznámení s dokument už máme za sebou (březen v rámci festivalu Jeden svět), další po celém světě následují. Sledujte nejnovější informace na www.liberationday.film.

Liberation Day - Trailer

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Osobně si myslím, že to bude něco jemnějšího, stejně jako jejich turné v Severní Koreji. Turné bylo ale povedené, viděl jsem na youtube a četl s Laibachy rozhovor.
Also Sprach Zarathustra,hned jsem si vzpomněl na vedlejší projekt Laibach,VK 300 000.Mám všechny 3 alba tohohle projektu. Doufám že výjde DvD z KLDR. Okamžitě bych ho koupil.
Nezastávám se KLDR,ale podle oblečení Severokorejek a dalších záběrů z ukázek filmu o Laibach to nevypadá že by se tam měli tak špatně,jak se tvrdí.Kdo ví jaká je skutečnost,médiím nelze věřit.Dnes už to ví téměř každý. Je dobře že zahrají i v Jižní Korei. Aspon Laibachu nebude moct nikdo vyčítat že nadržují Kimovi
O 300 000 jsem slyšel, ale nemám je naposlouchane. Osobně si myslím, ze v KLDR je chudoba, ale země se postupně meni k lepšímu. Především díky moderním technologiím. Zajímavý článek. http://www.eurasia24.cz/blogy-a-komentare/item/2418-trumpova-korejska-prohra-bude-fiaskem-celeho-zapadu Na youtube lze najít i videa, jak to v KLDR doopravdy vypadá.
E.X. Pokud bys měl zájem o alba VK 300 000,tak já jsem je sehnal na www.audio3.cz V nabídce je nemají ale přes dotaz na mail mi je sehnali.
Chlapci, co to vedete za debatu? Chudoba v KLDR.... oblečení tamních žen... technologie.... mediální masáž.... Upadli jste na hlavu? Vystoupení Laibach v KLDR vzhledem k tamním politickým poměrům je ultrageniální "majstrštyk" celé ideologie Laibach. Doporučuji, vrátit se do 80. let a najít si manifesty Laibach a něco nastudovat, co a proč to je! Pak pochopíte. Sorry.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.