Gothic Party Brno oslaví své třinácté pokračování

XIII.  Gothic Party Brno Již třináctá Gothic Party Brno se bude konat v sobotu 24. dubna v brněnském hudebním klubu Favál music circus na Křížkovského 22. Během sedmi let své existence se akce stala tradičním setkáním lidí, kteří se více či méně zajímají o gotickou hudbu, módu a styl. Na akci vystoupí německá deathrocková kapela New Days Delay, německá gothic rock/post-punková skupina Zadera a český industriální projekt Akimbo ze Šumperka. Neodmyslitelnou součástí party je bohatý doprovodný program a hudební after party.






Na programu je vystoupení německé deathrockové kapely New Days Delay, která se na scéně objevila v roce 1999. Do roku 2003, kdy kapela ještě hrála bez živých bicích, měla za sebou dvě dema "Plastic Faces" a "I Survived New Days Delay". To se však změnilo v roce 2003, kdy do sestavy kapely přibyl nový bubeník. V roce 2007 vydali u společnosti Alice In ... NDD konečně svoje první album "Splitterelastisch". Kapela, která se v České republice představí úplně poprvé, má za sebou mnoho odehraných koncertů po celé Evropě (včetně účasti na největších gotických festivalech jako Wave Gotik Treffen). Jejich originální zvuk se dá charakterizovat hlavně jako moderní chytlavě rytmický deathrock (který mají posluchači v České republice spjatý hlavně s kapelou The Last Days of Jesus) s vlivy gothic rocku, post-punku a s minimalistickými prvky. Charismatická frontmanka Insa zpívá jak angličtině, tak v rodné němčině.

Další kapelou, která se objeví na akci, je čtyřčlenná německá skupina Zadera v čele se zpěvačkou Conny, hrající hudbu na pomezí gotického rocku a post-punku. Kapela má za sebou již dvě alba "...Something Red" z roku 2004 a "Über die Jahre" ("Over The Years") z roku 2007 u vydavatelství Strobelight Records. Jejich tvorba představuje zajímavý mix dvou extrémů, rychlého melodického post-punku a zádumčivého melancholického gothic roku. Ti, kdo mají rádi klasický gotický rock osmdesátých let, jako jsou Siouxsie and the Banshees nebo třeba X-mal Deutschland, by si rozhodně vystoupení této kapely neměli nechat ujít. Také Zadera má za sebou celou řadu vystoupení, a to i na velkých festivalech (např. již zmíněný Wave Gotik Treffen).

Posledními účinkujícími XIII. Gothic Party Brno jsou zástupci české hudební scény. Šumperský industriální projekt Akimbo je kapela, která se na pódiích opět objevila po dlouhé pauze. Ocení ji nejen fanoušci pravého industriálního zvuku. K hudební části patří i vizuální složka show podpořená projekcí. V roce 2009 stačili Akimbo natočit svoje první CD "Ein Tanz mit dem Tod" a rovněž se ukázat na několika akcích jak v tuzemsku, tak v zahraničí (např. na industriálním festivalu ve Wroclavi). Stejně jako obě předchozí kapely se Akimbo objeví v Brně úplně poprvé.

Po koncertu se návštěvníci mohou těšit na dark & gothic party (Sanctuary.cz DJ Crew battle), která popluje až do ranních hodin hlavně na vlnách gothic rocku a deathrocku. Na své si ale přijdou i fanoušci jiných hudebních stylů jako batcave, new wave, electroclash, industrial, dark electro nebo darkwave.

Během celé akce se budou hosté koupat ve světlech instalace TVMirror, vyvedené v duchu video-artu sedmdesátých let. Nedílnou součástí exkluzivní výzdoby interiéru bude rovněž interaktivní projekce a soustavy stylových plastik doplněných hrou se světly a mlhou. Nebude chybět ani oblíbená tombola, kde se jako obvykle slosují vstupenky zúčastněných.

Mezi další bohatý doprovodný program prolínající se celou akcí patří módní přehlídka obchodu s gotickou módou Temnota.sk, výstava obrazů Martina Kühna, výstava fotografií, stylové taneční vystoupení a věštírna Zuzany Antares.

Organizátoři i sami ostatní hosté ocení, když bude co nejvíce lidí ve stylovém oblečení. Podmínkou pro vstup to ale není.

XIII. Gothic Party Brno - New Days Delay (D), Zadera (D), Akimbo (CZ) + dark & gothic party - Sanctuary.cz DJ crew
24. dubna 2010 (19:00 - 05:00)
Brno, Favál music circus (Křížkovského 22)
Vstup: 230,- Kč předprodej (Gothic Party Brno.com, knihkupectví Arrakis (Veveří 24, Brno) a pivnice Paterlord (Jana Uhra 10, Brno) / 270,- Kč na místě


Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tak to jsem na letošní ročník zvědavá, když už budu moci zůstat celou noc :-)<br />

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.