Hororový festival si klade za cíl vymalovat chotěbořský hotel krví

"Pomozte nám vymalovat hotel Fantazie na krvavě rudou, v odkazu na klasický film Stanleyho Kubricka Osvícení.", vybízí zapáleně na českém kickstarterovém webu zakladatel festivalu Marek Dobeš a láká hororové fanoušky k přispění částky 30 tisíc. Vyslyšíte odvážnou výzvu filmaře rotujícího na kolečkovém křesle?

The_Shining_Kubrick

Z webu startovac.cz:

Bloody Xmas Fest je jediný hororový festival v ČR, který si klade za cíl seznámit diváka s tím nejzajímavějším ze světa hororu u nás i v zahraničí. Na návštěvníka čeká mimo projekcí celovečerních i krátkých filmů také řada zajímavých přednášek s hororovou tématikou. Akce se uskuteční v hotelu Fantazie v Chotěboři pod záštitou Festivalu fantazie, v termínu 15. – 17. listopadu. V rámci pátého ročníku nás čeká mnoho nového, mimo jiné právě Bloody wokshop.

 


CO JE BLOODY WORKSHOP:
Bloody Workshop je unikátní projekt vymyšlený speciálně pro Bloody Xmas Fest (dále BXM).
Projekt se bude odehrávat v prostorách hotelu Fantazie v Chotěboři, kde probíhá celý BXM. Prostory budou tematicky přizpůsobeny tak, aby připomínaly lokace z filmu „Osvícení“ od Stanleyho  Kubricka. Účastníky budou amatérští, nezávislí, ale i profesionální hororoví tvůrci. Můžete se zúčastnit i Vy! Každý z účastníků si zde bude moci natočit scénu z libovolného hororu, předpokládá se však, že budou vybírat ty, které jsou v hlubším povědomí hororových fanoušků. K dispozici zde bude filmová kamera, kameraman a další technika, kterou tvůrce může, ale nemusí využít. Ostatní funkce ve štábu, především herce, si režisér může po dohodě vybrat z ostatních návštěvníků, či organizátorů festivalu. Všichni jsou však limitováni stopáží – scéna nesmí přesáhnout tři minuty a musí být natočena v jednom záběru. Výsledný sestřih všech scének, který bude zaslán na různé světové, hororové festivaly, jako ukázka českého hororu. V současné době spolupracujeme s Grossmann Fantastic Film and Wine festival ve Slovinsku a Icon Fantastic Film Festival v Izraeli, které projekt představí a mohou jej dále rozšířit.

NA CO POTŘEBUJEME PENÍZE:
Peníze využijeme hlavně na úpravu lokace, na techniku, líčení a pomocné síly při natáčení. Přidejte se, přijeďte a zahrajte si třeba Freddyho Kruegera v jednom z krátkých filmů! Výsledek dostanete přednostně a v plné kvalitě.

 


Více info na: startovac.cz

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.