The Underground Youth na nové desce bojuje s nostalgií

V Berlíně usazení Britové se ohlížejí s novým materiálem za svou dosavadní kariérou.

"Když stojíte před vytvořením jedenácté desky svého hudebního projektu, dlouho a usilovně přemýšlíte o směru, kterým se chcete ubírat. Díváte se na to, co je aktuálně populární, a snažíte se vybojovat prostor v tomto proudu, který vás baví, pro sebe? Nebo se otočíte směrem nazpět a upřete zrak na základy, na kterých si vaše kapela vybudovala své jméno a fanouškovskou základnu? Tento nostalgický pocit, ohlédnout se přes rameno do minulosti, nakonec ovlivnil, jak hudební styl nové desky, tak obsah každé skladby na ní," přiznává zpěvák Craig Dyer nad vznikem nové desky The Underground Youth.

Cílem Craiga a jeho spoluhráčů se tedy bylo vytvořit sbírku písní, která vzdává hold dosavadní kariéře čtveřice tím, že do nových písniček implementuje vše, co se během více než dekády naučila. Prvek nostalgie je na nové desce The Underground Youth nazvané "Nostalgia's Glass" rozebrán z mnoha úhlů. Jak z pozitivní, tak negativní stránky. Například v přílišné romantizaci minulosti, ať už v politice, kontroverzním dědictví filmových a hudebních ikon nebo v sentimentální idealizaci dávno mrtvých toxických vztahů.

Album "Nostalgia's Glass" vyšlo 18. srpna 2023 na labelu Fuzz Club v digitální podobě, na CD nosiči i ve dvou variantách na vinylu. K poslechu i koupi je níže na Bandcamp profilu kapely nebo na stránkách vydavatelství ZDE.

 

The Underground Youth - I Thought I Understand

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.