Do Liberce zamíří hvězdy synthpopové scény, headlinerem bude M.I.N.E

Liberec uvítá 4. listopadu jedinečný festival Sever Synth City s projekty jako M.I.N.E frontmana Camouflage Marcuse Meyna, Oceán, Lakeside X, Jerusalem, Fuj Kluk a další.

Synthpopová scéna je již několik dekád jednou z těch nejstabilnějších a komunita jejích posluchačů se stále rozrůstá. Není tak divu, že se po Evropě stále častěji objevují festivaly, které oslavují právě tento hudební styl. Svůj synthpopový festival bude mít na podzim konečně i Česká republika! V Liberci se již 4. listopadu 2023 uskuteční první ročník mezinárodního festivalu, který dostal název SEVER SYNTH CITY.

Pořadatelé festivalu pro úvodní ročník neponechali nic náhodě a do line-upu zařadili výhradně známá jména, která již léta či dokonce několik dekád posouvají hranice elektronické hudby. Headlinerem a asi největším lákadlem celého festivalu budou němečtí M.I.N.E, tedy velmi úspěšná „bokovka“ Marcuse Meyna, frontmana a zakladatele legendárních Camouflage. Je tak nadmíru jasné, že během jejich koncertu dojde i na takové hity jako „That Smiling Face“, „Shine“, „The Suspicious Love“ nebo „The Great Commandment“.

Fanoušky elektronické muziky potěší dozajista pestrý mix domácích i globálních trendů. Českobudějovická kapela Oceán na festivalu připomene svá dvě slavná alba z 90. let „Dávná zem“ a „Pyramida snů“ a dorazí také dva finalisté Velké ceny Eurovize - skupiny Lake Malawi (2019) a česko-norská formace We Are Domi (2022). V line-upu se nachází i držitel ceny Anděl a všestranně nadaný hudebník 7krát3, stále populárnější pražská formace Lakeside X či legendární gothicpopová skupina Jerusalem. Liberecká scéna obohatí výjimečnou atmosféru festivalu audiovizuálním projektem s názvem „Fuj kluk“ a na závěr si všichni přítomní budou moci užít i velkou DM Afterparty, která nabídne nejedno hudební i audiovizuální překvapení.

„Celý festival vnímáme především jako oslavu synthpopové scény, která je nám tak blízká, neb jsem na ní vyrůstali. Chtěli bychom alespoň na jeden večer spojit stovky fanoušků, kteří to vnímají stejně jako my. Nejen proto jsme se rozhodli být velmi vstřícní i ve věci vstupného. Od 1. července do 3.listopadu za vstupenku na festival zaplatí 890 Kč, v den konání akce a na místě pak bude stát 990 Kč,“ dodává k plánovanému festivalu za pořadatele Petr Černý.   

Sever Synth City

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.