Death Cult po reunionovém turné předložili posluchačům dva nové singly

Původně to mělo být jen nárazové vzpomínkové turné. Dnes Death Cult, postpunkoví předchůdci The Cult, vydávají dva nové singly.

Skladby přichází poté, co Ian Astbury a Billy Duffy z The Cult oživili ranou inkarnaci The Cult na nedávném, podzimním turné. Death Cult původně vznikly v roce 1983 spojením Asburyovy první kapely Southern Death Cult s kytaristou Billy Duffym (The Nosebleeds, Theatre of Hate). Ta samá skupina pak zkrátila o rok později název na dnes známé The Cult.

Zvuk Death Cult, popisovaný jako postpunk/deathrockový, je o něco temnější a zadumanější než bombastický, stadiónový sound The Cult. Přesně tak zní nový singl Flesh and Bone, plný nervních kytarových riffů v refrénu. Pocit neklidu je společný i další novince C.O.T.A s výrazným vkladem bicího automatu.  Nové písně jsou dostupné digitálně a na 7″ vinylovém singlu nazvaném "8323".

A když už jsou Ian s Billym u vzpomínání, chystají k vydání na únor příštího roku debutové album The Cult z roku 1984 "Dreamtime" ve výročním vinylovém vydání.

 

Death Cult - Flesh and Bone

Death Cult - C.O.T.A.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.