Vycházejí staré singly Xmal Deutschland a novou sólovku má i exzpěvačka Anja Huwe

Ozvěny i současnost německé legendy.

Xmal Deutschland se zapsali výrazným písmem do postpunkových dějin a třeba bez jejich singlu "Incubus Succubus" z roku 1982 se těžko obejde většina parties zaměřená na temnou kytarovou muziku. Zajímavostí budiž, že v době nahrávání EP "Schwarze Welt" v roce 1981 se nečekaně nemohla dostavit zpěvačka Rita Simon a k mikrofonu byla donucena okolnostmi i ostatními nastoupit dosavadní basačka Anja Huwe. Ta se zařekla, že zpívat bude, ale rozhodně nebude vystupovat živě. Dva měsíce na to se tak stalo. Anje se nikdo neptal. 

Když se v roce 1990 úspěšná kapela rozpadla, Anja se od muziky odklonila a věnovala se vizuálnímu umění. Neustále přitom odmítala různé prosby o reedice. Nyní se však ledy pohnuly a Sacred Bones vydávají nahrávku s všeříkajícím titulem "Early Singles 1981-1982".

To ale není všechno. Ve stejný den, tedy 8. března, vyjde sólové album, která nahrála Anja Huwe ve spolupráci s dlouholetou přítelkyní Monou Mur. Osmnáct měsíců snažení se odrazí v díle nazvaném "Codes". Jeho původní inspirací jsou deníkové záznamy Moshe Schnitzkiho, který v roce 1942 opustil svůj domov a žil jako partyzán v běoruských jeskyních. Anja zkoumá lidské zkušenosti a to, co můžou s člověkem udělat extrémní situace.

 

 
 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.