Deska Les Longs Adieux je naplněna příběhem teroristického útoku 11. září 2001

Darkwave dvojice připravila netradiční koncepční album.

Před třemi roky se na temné scéně, uprostřed kovidové pandemie, objevila další skupina matoucí názvem. Les Longs Adieux nejsou Francouzi, i když by se to podle názvu mohlo zdát, ale darkwave duo z Itálie, které tvoří zpěvačka a skladatelka Federica Garenna a producent Frank Marrelli. Ti po sérii singlů přišli v loňském roce s debutovou deskou "Piccolo Dizionario Di Parole Fraintese".

V letošním roce nabízí dvojice druhou desku, která má ucelené téma. Tím je jeden z nejčernějších dosavadních okamžiků 21. století, to znamená teroristický útok z 11. září 2001, při kterém šli k zemi slavná New Yorská dvojčata a zemřelo více než 6000 lidí. Italové připravované tématické album nazvali "Vertigo" a vypustili ho do světa přesně před měsícem, to znamená 21. února 2024 na svém Bandcamp profilu v digitální podobě. K singlu Antenna navíc stvořili i obrazový doprovod.

A jakou hudbu Les Longs Adieux hrají? Procession Magazine ho charakterizuje jako zvláštní mix nové vlny a elektra s ohlasy taneční horečky 80. let a do současné podoby přepracované estetiky postpunkové vlny. Zda je popis přiléhavý testujte níže.

 

Les Longs Adieux - Antenna

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.