Novoromantičtí Classix Nouveaux vydali svou třetí desku po čtyřech dekádách dlouhé pauze

Jeden z nejméně očekávaných návratů loňského roku, je znovuzrození britské skupiny Classix Nouveaux, nedílné součásti 'New Romantic' scény přelomu 70. a 80. let.

Málokdo si dnes pamatuje, že základem skupiny byla původně punková kapela s názvem X-Ray Spex. Ta se ale v roce 1979 přejmenovala na Classix Nouveaux poté, co legendární zpěvačku Poly Styrene nahradil vokalista Sal Solo a radikálně změnila svůj hudební styl. Skupina se stala poměrně úspěšnou v mnoha zemích a hrála pro davy až 25 000 lidí. Jejich poslední vystoupení přišlo v roce 1985, po kterém se cesty členů rozešly do mnoha stran a Sal Solo nastoupil na sólovou kariéru.

V květnu 2021 kapela překvapila fanoušky novým singlem, remakem singlu „Inside Outside“ z jejich prvního alba. Následující rok už se mluvilo o návratové desce, které vyšlo nakonec až koncem loňského roku na značce Cherry Red records. Kolekce "Battle Cry" vyšla více než 40 let po vydání jejich předchozí, poslední studiové desky. 

DIgitální verzi desky si můžete pořídit níže, fyzický nosič na CD nebo na vinylu pak seženete třea na stránkách vydatelství - ZDE. Co bude dál?

 

Classic Nouvenaux - Battle Cry

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.