Ľahká Múza slaví 40 let fungování novým albem a sérií koncertů

Slovenská dark wave legenda aktivně slaví své kulatiny.

Legendární slovenská Ľahká múza, ktorá se na hudební scéně pohybuje od roku 1984, po letech výrazným způsobem připomíná svou existenci. A to tím nejlepším způsobem - vydáním nové řadové desky.

Po jedenácti letech od vydání posledního alba "Byť tvojím zrkadlom" přichází kapela s novou studiovou nahrávkou "Piesne ticha", které vypouští do světa vydavatelství Hevhetia v edici Hev-Het tune. Tento košický label s dvaadvacetiletou historií orientovaný na jazzovou, experimentální a vážnou hudbu plánoval vydání již na rok 2021, ale okolnosti kolem pandemie i posunutý vznik nahrávky nakonec odsunuly vydání devátého alba symbolicky na rok 2024, to zanmená do roku, kdy Ľahká Múza  slaví už několikrát zmiňované kulatiny.

 

Ľahká Múza - Hry

Termín vydání byl stanoven na 24. dubna 2024 – album vyšlo v digitální podobě na platformě Bandcamp i jako výpravný digipack s osmistránkovým bookletem. Vizuální stránku nosiče si kapela navrhla sama, tak jako všechna předchozí alba, kdy drží výtvarnou linii legendární kolekce "Tieň bolesti". Album ve fyzické podobě si můžete objednat na stránkách kapely ZDE.

U příležitosti čtyřicátého výročí Ľahké Múzy a vydání nového alba "Piesne ticha" se skupina představí během svého „40 & Piesne ticha tour“ zatím v osmi klubech a dvou festivalech, kde zahraje nový koncertní program. Důležitým datem je 20. květen, kdy kapela pokřtí album v bratislavském prostoru A4 v rámci edice Nu Sound Of... 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.