Co uslyšíte dnes večer ve Scéně Radia Wave?

Fanzin a distribuce Crewzine nebo projekt Gaping Chasm – to jsou pojmy, které v polovině devadesátých znal snad každý milovník temné elektroniky u nás. Za nimi stál chlapík jménem Ergo, který přednedávnem svůj projekt obnovil, aby s ním zítra zahrál před Suicide Commando. A právě on bude hostem dnešní Scény. Už za chvíli na Radiu Wave!

 


Roman "Ergo" Petro je na temně elektronické scéně ostříleným kozákem. Vždyť první kazeta jeho projektu Gaping Chasm vyšla již v roce 1994. Navíc pro milovníky nezávislé elektroniky byl Ergo důležitou pražskou spojkou sdružení Crewzine, které v první polovině 90. let vydávalo důležitý stejnojmenný fanzin a svojí jedinečnou distribucí zásobovalo české fanoušky rozdělené federace nezávislou elektronikou od ambientu až po EBM.

Roman po letech vzkřísil svůj projektu, aby se s ním představil tento pátek v pražské Meetfactory jako support slavných Suicide Commando. O jeho autorské hudbě, ale také o situaci na temné scéně druhé poloviny 90. let si budeme povídat v pořadu Scéna s Pavlem Zelinkou a Tomášem Hoyerem, která se na Radiu Wave rozeběhne ve čtvrtek 30. října od desíti hodin večer.

Scéna s PZ a TH (Dark Wave) (www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas – Radio Wave každý čtvrtek mezi 22. a 24. hodinou.


Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox). Živé vysílání můžete po internetu naladit zde. Diskutovat s fanoušky můžete na Facebookovém chatu pořadu zde.



Gaping Chasm - Another Day On Paradise

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.