Ian McCulloch nahrává za pomoci fanoušků novou sólovku

Dvaapadesátilletý Ian McCulloch, frontman nesmrtelných Echo and the Bunnymen, ani dnes netrpí nedostatkem muzikantské invence. Svou čtvrtou sólovku nahrává za pomoci finanční pomoci svých fanoušků.

 

Ian_McCulloch

 

Vedle The Cure a The Smiths patřili liverpoolští Echo and The Bunnymen k nejvlivnějším ostrovním kapelám 80-tých let. A ani v novém miléniu si nevedou špatně. Coldplay s ním jezdili turné a na jeho deskách hostují jen proto, aby si tu sborově zazpívali druhé hlasy v refrénu. Zářící i pomalu hasnoucí hvězdy britpopového nebe typu Blur, Travis nebo Oasis, které uctívají kytaru coby posvátnou relikvii, se na něj s respektem odvolávají. McCulloch si ale sem tam najede čas i na vlastní sólové pokusy. Naposled se tak stalo už před sedmi roky.

V letošním roce Ian vydá novou sólovku. A jak je dnes už téměř zvykem, vyzval své fanoušky přes službu PledgeMusic, aby si album předplatili a pomohli tak fakticky jeho realizaci. A ti nenechali zasloužilého umělce na holičkách. Už teď je jasné, že "Pro Patria Mori", jak se deska bude s největší pravděpodobností jmenovat, vyjde a Ian si díky kampani vydělá i nějakou tu libru navíc. Pravda, deska měla původně vyjít už 5. března, ale vydání, i když nevíme nové datum, je prý na spadnutí.  Celý projekt i s ukázkami z připravované desky můžete navštívit zde: www.pledgemusic.com/projects/ianmcculloch.

A aby i tato zpráva měla multimediální charakter, zařazujeme na závěr kompletní záznam koncertu Echo & The Bunnymen ze španělské televize, z jara roku 1984.

 

Echo & The Bunnymen - Rock-Ola, Madrid, Spain (broadcast 9/4/84)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.