Napucnutý festival Eurorock skončil chaosem, hlavní hvězdy nezahrály

Další z ambicí uspořádat veliký festival temné alternativy selhala. Tentokráte v Belgii.

Front 242, Fields of the Nephilim, Legend nebo The Neon Judgement – ti všechni měli teď o víkendu od 14. do 17. května vystoupit na chystaném obřím festivalu Eurorock v belgickém Neerpeltu. Žádná z kapel ale nakonec nezahrála. 

Důvod? Hlavní muž festivalu Rudi Donckers v sobotu zjistil, že mu chybí 45 000 euro (tedy více než 1,2 milionů Kč) k tomu, aby dokázal uspokojit finanční závazky vůči umělcům. Navíc byl Rudi podle některých zdrojů ještě téhož dne hospitalizován s vážnými problémy se srdcem, což potvrdil i šéfredaktor magazínu Side-Line a tiskový mluvčí akce.

Část kapel, celá crew a hromada dobrovolníků se ale nakonec rozhodla festival přeci jenom uskutečnit. Ashley Dayour, který tu vystoupil s Whispers in the Shadow, situaci shrnuje takto: 

Tohle byla ta nejzmatenější zkušenost v celé historii kapely. Většina z vás ještě uslyší o velkém průseru s Eurorockem – koluje o něm totiž hodně řečí. Oficiálním vyjádřením je, že bylo ukradeno spoustu peněz a tak nebylo z čeho vyplatit kapely. Víc o tom ale nevíme ani my, ale každopádně jsme  žádné peníze nedostali – ani část. Přesto jsme se rozhodli koncert odehrát a ten se, díky skvělému publiku, povedl. I když lidi museli čekat víc než tři hodiny, aniž by jim kdokoliv řekl, co se děje. 

Představte si stejnou situaci na metalovém nebo punkovém festivalu – pódium by lehlo popelem. Velký respekt crew a stage managerům, kteří převzali situaci do svých rukou, udrželi celou stage v chodu, zůstali přátelští, zdvořilí a udělali co mohli, aby celou tuhle lapálii dovedli ke zdárnému konci pro všechny.


Taky jste si vzpomněli na zrušení loňského megafestivalu AltFest, o kterém jsme četli třeba tady?


Eurorock 2015

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.