OMD ke 40 výročí vydávají obsáhlý box set plný nevydané muziky i nový singl

Oslavu 40 let fungování  berou legendární Orchestral Manoeuvres in the Dark vážně. V loňském roce vydali knížku shrnující jejich kariéru (psali jsme ZDE), na jaře vyhlásili masivní turné zahrnující Severní Ameriku a Evropu a před výkopem evropské části navíc dvojice vypustí do světa obsáhlý box a kompilaci singlů, obé nazvané "Souvenirs".

Pojďme nejprve za boxem. Sedmidiskový komplet bude obsahovat dvě CDčka s 2x20 největšími hity kapely, třetí disk naopak přinese dříve nevydaný materiál, který pánové vytáhli ze zaprášených šuplíků. Kotouče čtyři a pět pak budou obsahovat záznamy koncertů. A to jeden z Hammersmith Odeon, který kapela odehrála 10. května 1983, a druhý z 3. února 2011, kdy se Angličani představili v londýnském Mermaid Theatre. Box bude obsahovat i dvě DVDčka. První z nich bude shrnovat jejich televizní vystoupení napříč kariérou (od roku 1980 a jejich prvního vystoupení v Top Of The Pops až po šest let staré vystoupení v show Joolse Hollanda. Poslední bude ukázkami představovat koncertní formu kapely v první polovině 80. let a navrch přihodí film "Crash The Movie". Celý komplet bude také obsahovat knihu a řadu tisků v desetipalcovém provedení. 

Vedle tohoto obsáhlého kompletu kapela vypustí do světa čístou bestofku "Souvenir" obsahově se shodující s prvními dvěma disky boxu. I ten bude obsahovat v obou provedeních exkluzivitku. A to nový singl "Don't Go", který si můžete dole pustit. Tento komplet vyjde v 2CD, 3LP a digitálním provedení. Obě výběrovky vychází  4. října a už teď si je můžete objednat na stránkách kapely ZDE.

Orchestral Manoeuvres in the Dark - Don't Go

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.