Páté Dead Dolls Disco zatemní Brno

ddd5_sPůlkulaté pokračování tanečků pro mrtvé panenky proběhne 31. března v brněnském klubu Favál. Tentokráte přiveze italské deathrockery Mescaline Babies, polské electropřísňáky Reactor 7x a hlavní představitele tuzemské darkwave Phosgene Girls.





 

 

Déle než dva roky čekali brněnští milovníci gotické scény na další pokračování večírků Dead Dolls Disco jako na smilování. A nejen oni – jak dokládala účast návštěvníků ze všech koutů domoviny, akce si vydobyla během svého působení slušnou reputaci po celé republice.

Naštěstí se ale čekání konečně podařilo prolomit a do moravské metropole se tak opět může vrátit jedna z nejzásadnějších akcí, která ve svých kostlivých spárech vytrvale třímá gotickou pochodeň. A stejně jako vždycky, i tentokráte půjde o žánrový mix, který vysmýčí různé kouty temné scény. Naposledy jsme mohli na DDD vidět francouzské postpunkery Varsovie, domácí dark rockery Alvaréz Peréz a jedno z na dlouhou dobu posledních vystoupení pražské EBM stálice No Name Desire. A co si pro tancechtivé panáčky a panenky připravili organizátoři tentokrát?

Pardubicko-přeloučští  Phosgene Girls, kteří ve své tvorbě umně propojují odkazy gothic rocku s elektronikou a darkwave, patří právem k nejostřeji sledovaným nadějím současné domácí gotické scény. Totéž se dá říct i o jejich netrpělivě vyhlíženém debutu "Sunlight Hero", ze kterého čtveřice Al Chymista (zpěv/klávesy/programování), Sunja (zpěv), Xhurk 336 (basa) a TourChess (guitar) zatím představila slibný singl „Morning Star“. Přiveze nové skladby i do Brna? To se vsaďte…

PG


Z polského Štětína dorazí na Dead Dolls Disco jedna z nejvýraznějších aggrotech/industriálních formací polské scény, Reactor7x. Ta začala působit roku 2007 původně jako sólový projekt, ačkoliv na první větší nahrávku „Disorder“ si fanoušci museli počkat až do jara 2009. Skvěle přijatý debut s remixy třeba od Controlled Collapse nebo Digital Sin Team následovaly koncerty a o rok později se ke kapele připojila vokalistka LaLuneNoire a hráč na syntetizátory Lunatic. V této sestavě kapela znovu nahrála některé skladby a vyrazila do víru koncertování. Jedno z živelných vystoupení jste mohli obdivovat i na loňské Castle Party. A nyní tuto divokou show poprvé uvidíte i v Brně!

 


Reactor7x - Disorder 


Čistě kytarovou stránku scény budou reprezentovat The Mescaline Babies, vycházející hvězda italského deathrocku s postpunkovou příchutí. Číratá dvojice Sydney Mars (zpěv) a Kalle (kytary) z Padovy se dala dohromady roku 2009 po odchodech z jejich předchozích rozdílných hudebních působišť. Oba pány spojila láska ke kapelám jako Scarlet's Remains, Christian Death a Mephisto Waltz, v jejichž šlépějích se rozhodli jít.

Během pár měsíců dostala kapela i jméno a následně také posilu na post baskytary (Daniele) a bicích (Luca). A protože debutové EP „The Mescaline Babies EP“ v omezeném počtu 30 kusů bylo vyprodáno během pár dnů, partu to motivovalo k nahrání dalších krátkohrajících desek – "There will come soft rains" a volné EP "Unlistenable", poskládané ze skladeb z předchozích počinů. To si vzal pod křídla zavedený netlabel Zorch Factory Records a jméno The Mescaline Babies záhy oblétlo deathrockovou komunitu po celém světě.

 


Mescaline Babies - Skeleton Kids 


Ačkoliv Luca a Daniele nakonec opustili kapelu kvůli uměleckým neshodám, ústřední duo zůstalo a natočilo svou první dlouhohrající desku „Crush“. A právě tuto čerstvou novinku, která vyšla 19. března na ceněném mezinárodním labelu Danse Macabre, si můžete na vlastní uši vychutnat na pátém Dead Dolls Discu.

Jako vždy se můžete těšit i na vydatnou DJ afterparty, o kterou se svorně postará kooperace spolků Dead Dolls Disco Crew a Sanctuary.cz DJs.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a pomozte Brnu opět vrátit rozmanitý gotický nádech! Kdo ví, kdy zase přijde…

The Mescaline Babies (I), Reactor 7x (PL), Phosgene Girls
31. března 2012, (start 20:00)
Brno, Favál (Křížkovského 22)

Vstup: 190 (jen na místě)

Dead_Dolls_Disco_5

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Brno se prostě musí otřást v základech a já tomu velice ráda napomůžu:)
jojo, bude to super

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.