Report z Dark & Fetish Party

Exkluzivne pro CZ Sanctuary sepsal report z této akce člověk nejpovolanější - Gudrun z projektů Hieros Gamos a L'ahká Múza.


Autor: Gudrun
Překlad, úpravy: Ezechiel

Zvenku je Klub Prosek na Praze 9 typickým postsocialistickým kulturákem na sídlišti. Po vstupu do jeho útrob vás ale čeká překvapení - velmi příjemný, moderní, a čistý interiér, prostorný hudební sál, oddělený bar, a šaty pro účinkující a návštěvníky, slušná aparatura, snaživý zvukař, celkový obraz a zvuk - kvalitní. Zkrátka dobrý výběr, který by se rozhodně dal organizátorům všemožných akcí doporučit.

Fakt, že akce nebyla vzhledem k charakteru "uzavřené společnosti" zveřejněna v tištěném programu, stejně jako striktní dress code, zaručil absenci náhodných čumilů. Přesto se zhruba půlhodinku po osmé začal od návštěvnické šatny trousit dostatek lidí, nádherné proměněných v bytosti oděné do všeho od lacku, latexu, PVC, a gumy, přes středověké pláště, průhledné pláštěnky, sametové a saténové róby, až po koňské, ponny a psí postroje. Celková návštěvnost se dala odhadnout zhruba na 130 lidí, což v klubu působilo přiměřeným dojmem. Mezi objekty, které svou originalitou zapůsobily nejvíc, byla Lady Netopýr a pes Gaston.

Vzhledem k důrazu na diskrétnost akce byli přizváni pouze dva oficiální fotografové, kteří navíc fotili jenom vystoupení Hieros Gamos, Hell performance, a pouze s výslovným svolením směli pořizovat fotografie samotných účastníků. To je důvod, proč jsou součástí tohoto reportu pouze fotografie Gudrun s přáteli, Lady Netopýr a z vystoupení Hieros Gamos *(fotografie jsou k vidění v naší galerii)*.

Samotnou akci zahájila ve 21:00 krátká performance salónu Hell a hostitelky večera Mountbatten. Jelikož Hell měl následující den v klubu Bordó vlastní večer, nenastoupil na fetish party v plné síle, a po zhruba desetiminutové performanci se přestěhoval do druhé části klubu, kde se po zbytek večera věnoval zájemcům o piercing na různé části těla.

Po vystoupení Hell nastoupil na modročerveně nasvícené pódium boční elektronický projekt L'ahké Múzy - slovenská kapela Hieros Gamos. V sestavě 677 - klávesy, programming, Gudrun - zpěv, performance, Cora - grooves and samples, Black Cat - performance, předvedli svůj audiovizuální program z alba Fetish Remixes. Pod pódiem se tak potkali jak hudební fanoušci, tak nic netušící fetish návštěvníci, kteří měli možnost zhlédnout novou live prezentaci. Zejména fetish návštěvníci, kteří viděli HG poprvé, byli příjemně překvapení, že se dá i v našich luzích a hájích najít kapela, která hraje originální a silnou muziku a přitom působí vizuálně tak dobře.

Úspěšný koncert byl následován BDSM striptýzem, vyhlašováním nejlepšího modelu večera a sexy casinem. Kromě toho byli na akci zastoupeni i početní prodejci příslušného materiálu. Zábavu po půlnoci převzal do svých rukou DJ Jaeger reprodukovanou hudbou.

Celková atmosféra večera byla velice příjemná, a ačkoliv mohli na někoho účastníci party působit extrémně, bavili se inteligentně a v pohodě. Možná chybělo více účastníků z gotické subkultury, což se dá přičíst na vrub i akci Nosferatu Night, která se konala ten samý večer. Na rozdíl od zahraničí se bohužel v ČR a SR hudební a vizuální akce neustále oddělují, zatímco všude jinde se vzájemně velmi dobře doplňují a inspirují, ale věřme, že to chce jen více času, aby fetish komunita přijala do svého středu i např. gothic hudební umělce a jejich fans, kteří pracují se svou originální image, a aby pozitivně přijímala i další lidi vymykající se průměru tak, jak už je to běžné všude ve světě, kromě těchto postsocialistických končin.

http://www.myspace.com/hierosgamoshg
http://www.lahkamuza.net/hierosgamos

Fotoreport z Dark & Fetish Party naleznete v naší GALERII.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Najdete na oficialni strance - <a href="http://fetish.darkclub.cz/?id=fotogal">http://fetish.darkclub.cz/?id=fotogal</a><br /><br />A ja taktez doufam,ze casem se vice prpoji ony hudebni a vizualni akce. Za sebe se budu snazit ruzne gothic umelce (s dobre poresenym lookem a show) mezi tuto komunitu vclenit,jak jen to pujde ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.