Klasická hudba nového věku rozezní kostel na pražské Kampě

Dne 25. ledna 2008 vystoupí v pražském kostele sv. Jana Křtitele Na prádle zpěvačka Sonja Kraushofer se souborem Perspehone, aby zde představila svůj neoklasický materiál z nové desky "Letters to a Stranger".
 


Zdroj: Mirage, CZ Sanctuary

Sonja Kraushofer je známá především jako leader zavedené rakouské darkwave formace L'amme Immortelle, kterou spolu s Thomasem Rainerem založila již před více než deseti lety. Její okouzlující hlas můžeme slyšet i ve Vídeňské opeře, a od roku 2000 rovněž v neoklasicko-ambientním projektu Persephone.

Nápad založit Persephone vznikl před osmi lety při natáčení desky "Dann Habe Ich Umsonst Gelebt" domovské kapely L'ame Imortelle. Během krátké doby došla tato myšlenka realizace a tak již v lednu příštího roku spatřilo světlo světa první album "Home", následované o rok později krátkostopážním EP "Still". Temná neoklasická hudba s prvky ambientu a etherealu, prodchnutá řeckou mytologií s důrazem na postavu Persefony (bohyni mrtvých a manželku Háda, pána podsvětí) si rychle našla své fanoušky a vzbudila rozruch i v řadách hudebních recenzentů.

Opravdový zlom v historii projektu Persephone nastal v roce 2004 - na jaře vyšla u labelu Trisol první oficiální deska "Atma Gyan" (Věčné světlo), soubor vyjel na koncertní šňůru po Evropě, a na podzim téhož roku vydal (opět u Trisolu) další dlouhohrající počin "Mera Sangeet Kho Gaya" (Má hudba je pryč).

Po vydání druhé regulérní desky se Persephone stáhla do ústraní a dala o sobě vědět až v souvislosti s novým albem "Letters to a Stranger", se kterým se 2. listopadu 2007 za velké slávy vrátila na scénu. Na novince, kterou vydal label Curzweyhl, již Sonja upustila od řecké mytologie a vydala se na výpravu do hlubin své vlastní duše. I proto je "Letters to a Stranger" daleko intimnější, osobnější a rozervanější nežli předchozí počiny. Poprvé ve své historii také kapela spolupracovala s Filharmonickým komorním orchestrem města Wernigerode. Co ovšem zůstalo je osvědčená spolupráce s Johnem A. Riversem (Dead Can Dance), který album mixoval, a Mistrem Joachimem Luetkem, jenž zhotovil booklet.

Tour k aktuálnímu albu "Letters to a Stranger" čítá celkem 7 koncertních zastávek v kostelech a hradech Německa, Rakouska, Švýcarska a také České republiky. Sonja Kraushofer a její němečtí kolegové Martin Höfert (cello), Holger Wilhelmi (cello), Johannes Kramer (kontrabas, cello) a John Abdelsayed (perkuse) se tak vrátí do Čech již potřetí. Na letošním koncertu představí Persephone v prostorách ranně gotického kostela sv. Jana Křtitele Na prádle svůj nový, zamyšlený, ale přesto energický repertoár. Obávat se nemusíte ani nízkých teplot, neboť kostel má vyhřívanou podlahu.

Nejen náročným posluchačům znechuceným současnou většinovou hudební produkcí by neměl tento hudební bonbónek proklouznout mezi prsty. Do 25. ledna (10:00 dopoledne) můžete navíc využít nabídky zvýhodněného vstupného v exkluzivním předprodeji na CZ Sanctuary (http://www.sanctuary.cz/rs2/index.php?clanek=3).

*Pozn. v případě že neobdržíte do druhého dne email s číslem účtu a variabilním symbolem, vyplňte, prosím, formulář znovu.*

**Persephone (DE/AT)**
25. ledna 2008, 19:30
Praha, kostel sv. Jana Křtitele Na prádle (Říční ulice)
Vstup: 200,- Kč předprodej / 250,- Kč na místě

 

 


**Persephone - The Man Who Swallowed My Soul (live)**

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Škoda, že ji nemůžu slyšet ve Vídeňské opeře o.O
Myslím, že pak i ta cena by byla velmi lusxusní ;-)
asi ano i kdyz by jsem to taky chtela videt. na tenhle koncert se ale moc tesiiim uz ted 8-)
dorazim;-)
Dneska jsem v Německu na to album narazila, ale neměli ho v hudební databázi, takže jsem si ho tam nemohla poslechnout.
škoda, že nefunguje ten objednávkový formulář na předprodej lístků :-( :-( :-(
[6] Formular funguje, jen doslo k mensi prodleve s reakci na objednavku. Vsechny objednavky budou brany na vedomi ;-)
Jupiiiiii jupiiiii! Jen skoda, ze v tak malem svetlem kostylku, Svatej Vejt to nejni :-P
Napada mne,mate poreseno (bude-li) prodej nejakeho piti pred kostelem?Ja vim,ze dovnitr se s tim nesmi,ale budou skoromraziky a nejaky grog by bodl. Prece jen,zname to,v 19:30se jiste nezacne,ani poustet dovnitr,ze:-)<br><br />To bude v 19,30 omluva "pardon,pardon,musi se vytopit podlaha,Sonja se musi ucesat,za dvacet minut vas pustime" Ubehne 20 minut...30...40 a opet nekdo vyleze a: "Sonje praskla podpsenka,jeste pet minut vydrzte" Ubehne 5...10..15minut a teprve pak,zmrzli rampousi,budou moct dovnitr :-D
Tak si pořiď kdyžtak placatici. Ta by se měla vejít i do korzetu ;-)
Pokud je to malý kostelík (sem tam nikdy nebyla), tak snad nebude vadit ty místa na stání, ne? Něco snad uvidíme? :-(
DULEZITE!!! Nezapomente jako minule vzit svice!!!
Tak aby jste si nenakapali na sametové šaty, jde to pak blbě dolu... Nebo jako moje kamarádka, pořiďte si ty hřbitovní v tom červeném kelímku, ty i plavou ;-)
Komplet fotoreport již v galerii

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.