Recenze domácích i zahraničních klubů a shopů by CZ Sanctuary

Photobucket Úvodní slovo k nové položce na CZS Menu













Kdysi dávno jsme se na našem fóru chtěli se čtenáři podělit o pár osobních zkušeností s návštěvou některých tématických klubů či obchodů v zahraničí. Stejně tak jsme od vás s podobnou zkušeností žádali pár slov kritiky a třeba i nějaké to doporučení.

Poté co jsme na konci prázdnin sedli do auta a na otočku se stavili zchladit nákupní horečku v nedalekých Drážďanech jsme dostali nápad - ve snaze se s vámi podělit, ale zároveň vás netrápit jednolitým reportážním textem, jsme dospěli k nutnosti začít vytvářet cosi jako databázi obchodů a klubů s našim hodnocením dle jednotlivých kritérií. Naší vidinou a velkým přáním pochopitelně je, aby se touto myšlenkou inspirovali všichni, kteří disponují stejnými zážitky a v krátkém hodnocení doporučili ostatním, kde nakoupit nejlevněji nebo naopak, kterému klubu se velkým obloukem vyhnout.

Jednotlivá kritéria hodnocení shopů: Dostupnost, Sortiment (rozsah, kvalita), Výběr (originalita), Obsluha, Ceny

Jednotlivá kritéria hodnocení klubů: Dostupnost, Interiér, Obsluha, Ceny, Hudba

Kluby a obchody budeme členit do článků podle místa výskytu - ve finále by vám měla databáze umožnit tímto způsobem nahlédnout do klubů počínajících Prahou až po newyorskou či londýnskou scénu. Kdo ví, třeba se dostane i na Tokyo.

Máte osobní zkušenosti s některým zahraničním gothic/industrial/horror atd. klubem nebo obchodem? Podělte se s ostatními a pomozte vytvořit první přehlednou českou databázi míst, co stojí za návštěvu! Kontaktujte nás prosím pod článkem či na redakce@sanctuary.cz!

Váš CZS Team

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

dobrej nápad :-) schvaluji jeho vyosokou užitečnost 8-)
souhlas. hlavně ty ceny. bejvaj šílený...
Nejlepší nápad Sanctuary roku 2008 určitě .... fnadím tomu a doufám že se brzi rozroste tatorubryka do velkých rozměrů ......<br /><br />Tak mě napadá jedna věc, jedna rubrika tu chybý už počátku celého Sanctuary a to Redakce, buď jsem slepý a nebo jsem jediný sám kdo má zájem vidět redaktory? Ale tuším že na VF je Ezechiel ,že sem ho tam myslím zahlíd....
Děkujeme za chválu, jsme rádi, že se vám nápad líbí, v rubrice už jsou pro ilustraci první dva shopy v Drážďanech, ještě zpracováváme další, ve kterých jsme byli,a které průběžně doplníme, abychom to měli kompletní.... ;-)<br /><br /><br />[3] Je pravda, že sekci "Redakce" jsme nezaklaádali, tak nějak jsme si říkali, že je důležitější naše práce na CzS, než nějaké zevrubné zpovědi, ale vzhledem k tomu, že se tyto připomínky množí asi ji budeme muset zřídit :-). Ovšem, jestli to bude v této, nebo příští verzi (ano, pilně pracujeme na nové verzi webu, ale pšššššššt ;-) ) zatím nevíme ani my sami....
[4] novej web je dobrá zpráva :-)
mondo bizzaro (rockshop ostrava)<br />ehop, nabidka: http://www.mondobizarro.cz/<br /><br />dostupnost: masarykovo náměstí - centrum ostravy, pomerne bez problemu.<br />sortiment: oblečení (metal, emo, "goth"), boty, doplňky. orientace mozna vice mene podle e-shopu. nevyrábí víceméně vlastní věci, takze kvalita zalezi na prodavanych znackach (osobni zkusenost vicemene dobra).<br />Výběr : klasické věci queen of darkness, glady, apod. na kamenny obchod neni spatny, ale vicemene zadna vyrazna originalita (krom veci "goth by mondo bizzaro" v kterych tezko rict jestli nekdo nekdy chodil).<br />Obsluha: ponekud zmatena, ale informovana. <br />Ceny: oproti napr. nosferatu u nabizeneho zbozi samozrejme prijatelnejsi. o neco levnejsi i boty. metalove propriety zhruba stejne jako jinde. <br />Poznámka: pri nákupu výrazně doporučuju pouze vlastní nákup na prodejně. je sice možné věci objednávat přez eshop, případně si vybrat v katalogu a nechat dovézt na prodejnu, ale casto je to s problemy. veci ktere jsem si kdy nechaval objednat v 90% nebylo mozne sehnat. u nakupu přes eshop z vice zdroju slycham nespokojenost, osobne striktne nedoporucuju, po 2 mesicich cekani na objednane zbozi mi pri predani byla sdelena vyssi cena, pry z duvodu "nesehnatelnosti,ukonceni vyroby" = porušení smlouvy ze strany obchodu. <br />Vysledek: pokud je cas, je to asi jediny "goth-friendly" kram v ostrave a okoli, navsteva zabre tak pul hodinky. maji realativne rozumny vyber a slusnejsi ceny. ovsem vzhledem k deravym obchodnim podminkam a osobni nespokojenosti nedoporucuju nakup prez ehop.
Muchacho: Vynikajici!!!!! Diky, mas u nas velky plus a ja to hned jdu nahrat do systemu :-)) Doufam, ze ani ostatni nebudou zahalet - SCENA PRO SCENU !
V Drážďanech se vyskytují skutečně skvělé obchody. Dokonce jsem tam našla i růžovou sestřičkovskou uniformu :-) V Lipsku je jich taky pár dobrých. Pak jsem byla ještě v Munsteru ve Vestfálsku a v Berlíně. Žel cyber módy se mi nikde moc nedostává, a tak radši nakupuju na netu. Myslim že v Berlíně určitě něco bude, ale tak daleko až jezdit nechcu, když je to na netu. A vůbec, je frustrující jezdit někam, aby člověk zjistil, že to, co chce, maj zrovna o číslo větší/menší. Do Drážďan jezdim ale hlavně kvůli tomu, že se doma nudim, a mam to tam stejně daleko, jako třeba do Děčína :D
[8] kde nakupujes cyber clothing na netu ? nerad bych se nechal nachytat necim neoverenym :-)
artificeclothing.com a cyberesque.de jsou nejspolehlivější. Dá se to odeslat normálně platbou z pošty, což mi vyhovuje, vzhledem k tomu, že nedůvěřuju bankovním transakcím
Nebudu se prilis vypisovat,ale v Berline doporucuji oblast kolem stanice Ucka "Frankfurter Tor", hlavne okolo ulice BOXHAGENER STRASSE. Tam je na kazdem kroku kramek at uz s hudbou, ci oblecenim. Zamereni metal, gothic, fetish a nyni hlavne rockabilly. Nebudu jmenovat vsecky kramky, nepamatuju si je;-) Ale proste je to oblast,kde oniomaniak stravi cely den ani nevi jak (a bude se pohybovat porad ve dvou,trech ulickach;-) )
A jeste se pokousim sem napsat tri IMO nej kramky v teto oblasti,ale vecne mi to hodi nejakej sql error:-/<br /><br />NOCTEM WEAR, DARKSTORE, STRYCHNIN
pridavam se k chvale je to skvostny napad opet jste me mile prekvapily :-)
Doplneno info k shopům v Praze
Doplněn další gothic shop do Drážďan, už jen jeden obchod s deskami a jeden s plackami a máme toto město z hlediska obchodů pokryto ;-)
chcela by som sa spytat ci ma niekto z vas skusenosti s Nosferatu.cz - konkretne objednavanie z e- shopu... lebo som si vybrala jeden kabat ale neviem ako dlho sa na tovar bude cakat a ci niesu problemy ako vo vyssie spomenutom - mondobizzaro.cz pri objednavani a dodani tovaru.. za odpoved Dakujem :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.