Report z Klingonz a Banane Metalik na Mighty Sounds

Mighty Sounds 2010Pořadatelé ska-punkového festivalu Mighty Sounds ani letos nezapoměli na příznivce hororem řízlého rock'n'rollu. Sluch i zrak fanouška psychobilly hned v pátek potěšili Klingonz a francouzští Banane Metalik.




 

 

Svojí invazi na festival měli irští Klingonz započít v pátek stylově přesně o půlnoci, bohužel Strangeyho basové kombo odmítalo poslušnost, takže návštěvníci museli "přetrpět" 20 minut zpoždění. V tom konečně konferenciér oznámí, že kapela je připravena a na pódium nabíhá kvartet klaunů z vesmíru. Potetovaní šašci s červenými nosy ve strakatých šortkách bez kompromisů smaží svůj špinavý mix punku a psychobilly do početného publika, které stačilo zaplnit celý prostor před stageí. Klingonz sází na osvědčené hity jako "Oompha Loompa", "Werewolf Bogie" a cover "Too Drunk Too Fuck", takže v kotli to vře poctivým pogem. Zpěvák Titch lítá po pódiu jako kdyby mu jeho půlmetrové klaunovské boty vůbec nepřekážely v pohybu, leze na odposlechy, mlátí sebou o zem a uklidňuje se jen když na pódium zavítá pátý klaun. Ač bez nástroje, sklízí značnou část pozornosti publika pliváním ohně, polykáním dýk, žonglováním na jednokolce a vodním osvěžením pro první řady v podobě stříkací pistole. Po hodině vesmírné show Titch naposled připije publiku, jako přídavek přihodí ultrahitovku "Spiderman", která strhne celé publiku k poslednímu divokému tanci a pak už Klingonz odcházejí do své vesmírné lodi a vydávají se oblažit svým cirkusem zase jinou planetu.



Klingonz - Spiderman (live at Mighty Sounds 2010)


Po dvacetiminutové přestavbě vtrhla na pódium francouzská banda Banane Metalik, která slibuje show v trochu jiném duchu než předchozí Klingonz. Krev, hnus a vnitřnosti létají z Banane Metalik na všechny strany, ovázaný zpěvák se omlouvá publiku za potíže s kombem a kapela předvádí, jak má znít horror punk smíchaný s psychobilly. Songy především z nové desky "Nice to Meat You" správně šlapou a strhávají početné publikum k tanci. Horrorovou atmosféru dokresluje stylově vyzdobené podium a především skvělá showgirl v převlecích jeptišky, mrtvé roztleskávačky nebo sexy pinupky, která zřejmě nepřežila čelní konfrontaci s autobusem. Po dvou přídavcích se Banane Metalik loučí, sbírají odpadlé končetiny a uzavírají psychobilly část letošních Mighty Sounds.



Banane Metalik - Pussycat (live at Mighty Sounds 2010)


Hned druhý den se festivalová štěstěna od Mighty Sounds odklonila a po ukázkovém letním „pařáku“ přišla i ukázková letní bouřka s přívalovými dešti. Zatímco se část stanů proměnila v loďky a jala se odplout na širé moře, které vzniklo prakticky v kempu, otrlejší návštěvníci si snažili užít své oblíbené kapely i v dešti. Psychobilly fanoušky v sobotu čekali ještě legendární Mad Sin a neméně známí Frantic Flinstones, o zážitky z jejich vystoupení se však s vámi bohužel podělit nemůžeme, neboť nám nepřízeň počasí zkomplikovala účast. Přejme tedy Mighty Sounds stálou otevřenost vůči horrorovějším žánrům a lepší počasí do dalších ročníků.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Kuli trose vody prijit o FF a Mad Sin..to je uroven :-)
Kdyby slo o trochu vody, kdyz jsem chtel vyjet, tak bylo na silnici 20cm vody, jed si v tom 40km.
No prave..proc v tom nekam jezdit..v pondeli (a vlastne i nedeli) bylo krasne:-)
kvuli trose vody na Madsin uz tyden lezim s teplotou v posteli:-)
Já jsem si Mad Siny nenechal ujít stál jsem tam v tom dešti a bylo to dopohody nic by mi nepřekazilo tu podívanou :-) dalo se to vydržet sice pak mokre hadry ale co už :-). Mad Sin je Mad Sin

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.