Rozhovor s Kari Berg

kariberg_sBývalá zpěvačka Ashbury Heights, která spolupracuje s mnoha dalšími projekty. Modelka, která se rozhodla zaměřit na fetish a latex. Herečka a spisovatelka. To všechno je Kari Berg, kterou jsme kvůli jejímu zajímavému rozptylu aktivit vyzpovídali v následujícím rozhovoru. Řeč byla nejen o hudbě, chystaných projektech a (i vysněných) spolupracích, ale i záhadách její norsko/švédské prezentace, co je pro ní vzrušujícího na latexu, o povídkách, plánech, příchodu na temnou scénu, vánoční náladě, modelingu a dalších tématech. A že jsou ty Vánoce, Kari přihodila i jednu dosud nepublikovanou fotku, která si odbude světovou premiéru právě v tomto článku.

CZ SANCTUARY: AHOJ KARI, JAK SE TI DAŘÍ V TOMHLE PŘEDVÁNOČNÍM ČASE? UŽ MÁŠ VÁNOČNÍ NÁLADU? 

Kari Berg: Já sice Vánoce neslavím, ale musím přiznat, že dokonce i já občas propadnu vánoční atmosféře.

CZ SANCTUARY:  A UŽ MÁŠ TEDY PRO VŠECHNY NAKOUPENÉ DÁRKY? 

Kari Berg: Žádné dárky. Nepotřebuju svátky, abych něco koupila lidem, které miluju. To dělám stejně a je to pak mnohem větší překvapení!

CZ SANCTUARY:  OKAY, TAK OPUSŤME VÁNOČNÍ TÉMATIKU A ZAČNĚME PÁR OTÁZKAMI O TOBĚ – NA SVÝCH STRÁNKÁCH O SOBĚ PÍŠEŠ JAKO O ŠVÉDSKO/NORSKÉ UMĚLKYNI. CO SI POD TÍM MÁME PŘEDSTAVIT? ŽIJEŠ NA HRANICÍCH NEBO CO? :)

Kari Berg: Ne, to ne :). Narodila jsem se ve Švédsku, ale jsem i z jedné čtvrtiny Norka z otcovy strany. Jméno jsem ve skutečnosti dostala po své norské babičce, která zemřela týden před mým narozením. 

CZ SANCTUARY:  TO JE SMUTNÁ HISTORKA. TAK SI RADŠI POVÍDEJME O UMĚNÍ. TY JSI NEJVÍC ZNÁMÁ JAKO ZPĚVAČKA A MODELKA. CO PŘIŠLO PRVNÍ? 

Kari Berg: Záleží na to, jak se na to podíváš. Původně jsem začínala jako divadelní herečka. Po mnoha letech hraní jsem se chtěla soustředit víc na hudbu, a tak jsem začala chodit na lekce zpěvu. Ale protože mi pak zase chybělo divadlo, měla jsem pocit, že modeling by mohl být dobrý nápad, jak to všechno sjednotit ve svém systému, a začala jsem se soustředit hlavně na to. Takže když jsem se pak začala více objevovat na veřejnosti jako zpěvačka, byla jsem už díky velmi dobrým ohlasům známá v modelingovém průmyslu.

KariBergHost


CZ SANCTUARY:  A CO TĚ TEDY PŘIVEDLO K TEMNÉ SCÉNĚ?

Kari Berg: Viním z toho svou mámu! Ona byla ta, kdo poslouchal spoustu hard rockových kapel, ze kterých měla nejraději Metallicu. Kvůli ní jsme v televizi často měli puštěnou VH1 a MTV (v dobách, kdy to ještě býval hudební kanál), takže jsem tehdy viděla spoustu kapel, které dnes mají kultovní status. Vždycky se mi líbily ty náladovější a temnější skladby a videa.

CZ SANCTUARY:  MYSLÍM, ŽE TĚ LIDI NEJVÍCE ZAZNAMENALI JAKO ZPĚVAČKU ASHBURY HEIGHTS. JAK NA TU DOBU VZPOMÍNÁŠ?

Kari Berg: Jsou to takové hořkosladké vzpomínky, ale do tohoto tématu se nechci pouštět nějak hlouběji…

CZ SANCTUARY: CHÁPU… TAK NÁM ASPOŇ PROZRAĎ, JESTLI SI MYSLÍŠ, ŽE BY BYLO MOŽNÉ VIDĚT TĚ S ASHBURY HEIGHTS JEŠTĚ NĚKDY HRÁT?

Kari Berg: Ashbury Heights už neexistují, takže si myslím, že ne.

CZ SANCTUARY: OD ROZPADU ASHBURY HEIGHTS JSI SPOLUPRACOVALA S ŘADOU UMĚLCŮ JAKO AD INFERNA, PSY ´AVIAH NEBO CHAOS ALL STARS. CO BUDE DÁL? 

Kari Berg: Mám spoustu plánu, které časem odhalím. Mám pro vás přichystanou spoustu dalších spoluprací, protože prostě miluju dělat s dalšími muzikanty. Hodně mne baví vidět, jak jiní lidé pracují, a je hezké dělat různé věci. A protože jsem se připojila k Chaos All Stars, udělala jsem s nimi taky spoustu dalších věcí, které čekají na své vypuštění do světa.



Chaos All Stars - Autumn Nights 

CZ SANCTUARY: A CO NĚJAKÁ TVOJE OSOBNÍ HUDBA, NEPLÁNUJEŠ NĚCO?

Kari Berg: Ve skutečnosti jsem teď ve stádiu tvorby sólového projektu. Ale protože chci, aby to bylo fakt dobré, dávám tomu čas. Nepotřebuju se ničím stresovat :).

CZ SANCTUARY: KDYBY SIS MOHLA PŘIZVAT KE SPOLUPRÁCI KOHOKOLIV ZE SCÉNY, KOHO BY SIS VYBRALA?


Kari Berg: To je těžká otázka, protože je mnoho lidí, se kterými bych ráda pracovala. Ale aktuálně si myslím, že bych si vybrala Roberta Smitha z The Cure.

CZ SANCTUARY: HEZKÁ VOLBA. NICMÉNĚ, JAK UŽ JSME ZMÍNILI V ÚVODU, KROMĚ ZPÍVÁNÍ JSI I MODELKA. JAK SES K TOMU PŘÍMO DOSTALA?

Kari Berg: Jak jsem už říkala, když jsem byla mladší, hodně jsem hrála divadlo, a když jsem se kolem svých sedmnácti začala soustředit hlavně na hudbu, začalo mi divadlo chybět. Takže jsem dala průchod teatrální straně své osobnosti a začala s modelingem. Prostě jsem hrála různé role a někdo mne u toho fotil.

CZ SANCTUARY: A CO TĚ PŘIVÁBILO K TOMU STÁT SE FETISH A LATEX MODELKOU?

Kari Berg: Latex vypadá tak skvěle na těle a cítíš se v něm zatraceně sexy! Pamatuju si, když jsem na sebe poprvé navlékla latexové oblečení; byl to zvláštní pocit, protože ten materiál je opravdu výjimečný. Ale evidentně jsem se pro něj nadchnula :).

A co se týče té fetiš oblasti, to je záleží na úhlu pohledu každého. Když dělám fotky v šatech ze 17. či 18. století, je to můj fetiš, ale moc lidí by o tom jako o fetiši nepřemýšlelo. Latex je pro mne taky fetiš, ale ten je mnohem častěji spojovaný s „fetish modelingem“, takže bych řekla, že tam to není zas takové překvapení.

 

KariBergAtsuko


CZ SANCTUARY: JSOU NĚJAKÉ SNY, KTERÉ MÁŠ V TÉTO OBLASTI?

Kari Berg: Ano, a myslím, že vždycky budu mít sny – i když se mnoho z nich už splnilo, zdá se, že díky tomu mám ještě více snů. Zrovna teď bych chtěla spolupracovat s více návrháři. 

CZ SANCTUARY: BUDEME TI DRŽET PALCE. ALE KROMĚ MODELKY A ZPĚVAČKY O SOBĚ PÍŠEŠ TAKY JAKO O HEREČCE A HLAVNĚ SPISOVATELCE. MŮŽEŠ NÁM ODHALIT TYTO OBLASTI SVÉ TVORBY?

Kari Berg: S hraním jsem začala jako malá a chodila jsem do dramatických kroužků sedm let. Udělala jsem z legrace pár filmů, klipů a měla jsem i hlavní roli v hudebním videu Thomase Di Leva a také jsem hostovala ve filmu “Burning Hearts”, který se natáčel letos v létě. V současnosti mám take hlavní roli ve filmu, o kterém vám řeknu víc časem… ;).

Píšu take povídky a pokouším se dát dohromady knížku. To sice není něco, na co bych se vyloženě zaměřovala, ale myslím si, že alternativnímu světu by se mohlo dost z mých povídek líbit. Já jsem sice hodně zdrženlivá, co se týče jejich ukazování lidem, ale ti, kteří mé povídky viděli, mne do dalšího psaní povzbuzují. Kdo ví, třeba je jednou i vydám! Ale to by asi bylo třeba nějakého přesvědčování. 

CZ SANCTUARY: JE NĚCO, CO BYS CHTĚLA ŘÍCT NAŠIM ČTENÁŘŮM?

Kari Berg:  Chci poděkovat svým fanouškům za vaši podporu v uplynulých letech a také poděkovat čtenářům.

Více se o Kari dozvíte na:

www.kariberg.com
www.facebook.com/KariBergOfficial
www.twitter.com/ArtistKariBerg

Fotky a designéři
www.jockejonsson.se
www.nikdesign.net
www.nauclerdesign.se

A na závěr ono slíbené, nikdy předtím neviděné foto:

 

KariBergGoth

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.