Beta Dog

Beta_Dog_promo_sJak jsme slíbili, díky spuštění CzScene vám teď můžeme na Sanctuary.cz představovat zajímavé tuzemské projekty daleko častěji než v minulosti. A koho by nebavilo objevovat nové, slibné talenty? I na vaši kapelu tak může přijít řada. První z nich, elektronický projekt Beta Dog, zaujal Pavla Zelinku natolik, že se mu rozhodl věnovat první letošní CzS doporučuje.




 

Okapele
Beta Dog je jednočlenný "pokojový" projekt z Prahy, zabývající se tvorbou Electronic Body Music s přesahy do dalších hudebních žánrů.
Biografie
Prvním hudebním počinům se Pavel začal věnovat již v polovině devadesátých let, ale po několika nevydaných demo snímcích své hudební aktivity ukončil. K hudbě se vrátil po dlouhé době až na jaře 2011, po zhlédnutí březnového koncertu Camouflage v Praze. Namísto znovuoživení původního projektu se rozhodl pro vytvoření zbrusu nového materiálu pod zcela novou hlavičkou Beta Dog.
Sestava
Pavel – skladba, programming, syntetizátory
Diskografie
Prvotinou projektu Beta Dog se stalo „testovací demo“ s názvem „Fake Hero“, vydané svépomocí na sklonku roku 2011. Na letošek Pavel plánuje vydání dalšího EP. Skladby z „Fake Hero“ si můžete poslechnout na CzScene profilu Beta Dog.
Inspirace a vlivy
Z elektronických základů ovlivňuje Beta Dog především tvorba Depeche Mode, Nitzer Ebb, Front 242, Nine Inch Nails, Oceán, Vanessa nebo Haujobb, ale i mnoho skupin rozličných hudebních žánrů, například Tata Bojs nebo Priessnitz.

O kapele

Beta Dog je jednočlenný "pokojový" projekt z Prahy, zabývající se tvorbou Electronic Body Music s přesahy do dalších, převážně elektronických, hudebních žánrů.

Biografie

Svým prvním hudebním počinům se jediný člen Beta Dog Pavel začal věnovat již v polovině devadesátých let, ale po několika nevydaných demo snímcích (a jak sám píše "nenaplněných ambicích") své hudební aktivity ukončil. Ačkoliv se myšlenka na obnovení projektu v průběhu času cyklicky opakovala, k tvorbě se vrátil po dlouhé době až na jaře 2011. Rozhodným impulsem se stal březnový koncert Camouflage v Praze. Namísto znovuoživení původního projektu se ale Pavel rozhodl vytvořit zbrusu nový materiálu pod čerstvou hlavičkou Beta Dog.


 
Beta Dog – Fake Hero trailer

Sestava

Pavel – skladba, zpěv, programming, syntetizátory

Diskografie

Prvotinou projektu Beta Dog se stalo „testovací demo“ s názvem „Fake Hero“, vydané svépomocí na sklonku roku 2011. I když o něm Pavel píše jako o demu, desetipísňovým rozsahem se "Fake Hero" přibližuje stopáži standardního alba. Na letošek Beta Dog plánuje vydání dalšího EP. Všechny skladby z „Fake Hero“ si můžete poslechnout na CzScene profilu Beta Dog www.czscene.cz/betadog. Stáhnout si ho můžete ze Soundcloud profilu projektu na www.soundcloud.com/betadog.

Inspirace a vlivy

Z elektronických základů ovlivňuje Beta Dog především tvorba Depeche Mode, Nitzer Ebb, Front 242, Nine Inch Nails, Oceánu, Vanessy nebo Haujobb, ale i mnoho skupin rozličných hudebních žánrů, například Tata Bojs nebo Priessnitz.
betadog_front_cd


Více se o projektu dozvíte z chystaného rozhovoru, který vám přineseme již brzy.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.