Tongue

TONGUE_Avatar_cropTentokrát v sítích CzScene uvízl postpunk/deathrockový projekt Tongue, který před pár dny vydal své debutové EP na zavedeném zahraničním netlabelu Zorch Factory Records. A už jen z toho důvodu si své místo na Sanctuary.cz zaslouží...






 

O kapele


Pokud je nám známo, Tongue je první a zatím i jediná deathrockem silně ovlivněná kapela v Čechách. To je škoda. Kdy by tu bylo víc kapel jako jsou Last Days of Jesus na Slovensku, bylo by to lepší. Ale protože jsme v kapele dva a děláme to muzikantsky celé spolu, Tongue nehraje jen deathrock ale odkazuje se i na okultní gothic rock a vychází z punkových a postpunkových kořenů. Jméno „Tongue“ (jazyk) jsme si vybrali proto, že dobře vyjadřovalo naši práci. Na jedné straně fascinaci temnou stránkou erotiky, fetišismu a sexuálního individualismu a přitom na druhou stranu jazyk jako základ komunikace a prostředek magického zasvěcení. Všechno v Tongue si děláme sami, včetně nahrávání, mixu a masteringu, s grafikou nám pomáhá naše třetí umělecká členka Sudlice. Jsme tak čistě samostatnou DIY kapelou.

Biografie

V Tongue jsme se sešli po čarodějnicích roku 2011, kdy se zpívajícímu kytaristovi Tongue T. rozpadla jeho hlavní punková kapela. Ale protože už poslední dobou stejně poslouchal hlavně gotiku a chtěl umělecky směrovat tímhle směrem, vlastně ho to zase až tak neranilo. Obrátil se proto na svého bratra Tongue J., bývalého bubeníka psychedelických skupin, který se poslední dobou zabýval spíš děláním hudby na počítači a posloucháním, protože nenašel nikoho, kdo by s ním hrál.

Dali jsme dohromady pár skladeb, do kterých jsme si vzájemně kecali a protože jsme se nedokázali domluvit, kdo bude co zpívat, začali jsme zpívat oba, často i přes sebe. A protože se nám to z demáčů ze zkušebny tak líbilo, udělali jsme to pak i doopravdy v Pierre Le Coq studiu. Když jsme měli demo, ozvali jsme se přes internet Sudlici, protože jsme na netu objevili její fotku a měli jsme pocit, že bude dokonalá jako obal chystaného debutu. Sudlice souhlasila a nakonec se stala třetí, vizuální členkou Tongue. Dohromady jsme teď vydali náš EP debut „At the beginning…“ na netlabelu Zorch Factory Records, takže máme radost, že jsme nejenom první česká deathrock/postpunková kapela, ale i první česká skupina na tak dobrém zahraničním vydavatelství.


tongue_cover_300
{mp3}tongue_inverted{/mp3}
Toungue - Inverted (At The Beginning EP) 

 

Sestava

Tongue T – zpěv, kytara, basa, slova
Tongue J – zpěv, bicí, slova, produkce
Sudlice – vizuál

Inspirace a vlivy

Odvrácená strana světa, ke které se většina nezná anebo do ni nedohlédne. Krása erotického fetišismu i vznešenost okultních pravd a řádů. Postpunková revoluce v žilách. Christian Death, Joy Division, The Doors, Jacula, The Last Days of Jesus, Fields of the Nephilim, Pink Floyd, Bauhaus, Antonius Rex, Faith and the Muse, Black Widow, Sunshine, Coven, skupiny ze Zorch Factory a AF Music a mnoho dalších.

Diskografie

Debutové EP „At the beginning…“, které v únoru 2012 vydal label Zorch Factory Records a objeví se zřejmě ještě na jednom vydavatelství. Nečekali jsme takový zájem a jsme šťastní!

Profil kapely najdete na stránkách CzScene.cz, debutové EP si můžete zadarmo stáhnout ze stránek Zorch Factory Records

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

"Medium resolution free download".. Takze to bude i placeny na AFmusic? To bych si snad i koupil..! :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.