Duchové makedonských revolucionářů znovu ožijí na koncertě Voyvoda

150Johnny Cash, Nick Cave a bulharský revolucionář Hristo Silyanov se snoubí v hudbě zapálených historiků a burácejících postpunkerů Voyvoda. Od loňského turné kapela rozšiřuje sestavu a potvrzuje zahuštění atmosféry s aktuálním EP "Who's killing the great chefs of Europe?"  5. února se vrací do Prahy. 

 

 

 

 

 

Kapela Voyvoda vznikla před lety přímo v srdci východoevropské vzdělanosti na úpatí pohoří Vitoša. Neklidný student historie Filipov, poznamenaný delším časem stráveným na americké punkové scéně, vyměnil zaprášené makedonské kroniky za rachotivou basovou bednu ze sedmdesátých let a pustil se do skládání. Originální fúzi syrového ostrovního post-punku brzy doplnily atmosferické klávesy a texty odkazující na zapomenuté hrdiny balkánských válek.

V loňském roce kapela na živých vystoupeních značně přitvrdila a zaútočila na pudy fanoušků synthpunkových úderek. Cit pro zadumané ambientní plochy i historickou píseň opět dokázala s nedávným EP "Who's killing the great chefs of Europe?".  Začátkem letošního roku míří do středu Evropy se skladbami z připravované dlouhohrající desky "Aramia". 

http://voyvoda.bandcamp.com/



Voyvoda - Who's killing the great chefs of Europe? EP 


 

Bulhaři přijedou 5. února do komorního prostředí klubu Café Na Půl Cesty na pozvání sbratřeného ansámblu Iguana Bob & the Handsome orchestra. O středečním večeru vás tak kromě prazvláštní pachuti leguánů na špejli čeká i nadžánrová fúze raného Cavea, italských hororových soundtracků, saxofonového darkjazzu a DIY didgeridoo bublajícího z vyprahlého pouštního potrubí.  

Vstupné na koncert je dobrovolné - vybrané peníze putují kompletně na cesťák začínajícího turné Voyvoda. Doporučený benefit je 100kč. Děkujeme předem fanouškům za podporu. www.facebook.com/iguanabobandthehandsomeorchestra



Iguana Bob & the Handsome orchestra - Attention customers! (song teaser)


VOYVODA (BG), IGUANA BOB & THE HANDSOME ORCHESTRA (CZ) 
5. února 2014 (start 20:00)
Praha, Café na půl cesty (Central park Pankrác)
 Facebook událost ZDE 


voyvoda_iguana_cafe_s_logama 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.