EBM projekt Endzustand zpracovává osobní traumatické zážitky z Afghanistánu

Ralf Rönckendorf před dekádou ztratil v jeden okamžik zrak i tři své kolegy během nasazení v Afghanistánu. Ten prožité události zpracovává v EBM projektu Endzustand, který přichystal k vydání debutovou desku.

Ralf byl vždy fanouškem tvrdé elektroniky. Kapely jako Nitzer Ebb, Die Krupps nebo D.A.F. byly hrdiny jeho dospívání. Ale také byl vojákem nasazeným na misi v Afghanistánu. A přesně v pátek 2. dubna 2010 zaútočil Taliban na jednotku, ve které se Rönckendorf se svými kolegy nacházel. Tři kolegové zemřeli na místě, on sám byl vážně zraněn. Jedno ze zranění byla i úplná ztráta zraku. Pro mnohé konec světa, pro Ralfa přelomový okamžik jeho života a začátek jeho hudební kariéry.

Ralf Rönckendorf pomalu nakoupil hudební nástroje, analogovou elektroniku i další digitální bratříčky, a začal se ve tmě učit zvládat na nich hrát a komponovat. Tak vznikl projekt Endzustand (česky "konečný stav") a v rámci každodenního skládání i materiál, který v tradičním oldschool EBM duchu předkládá skladby reflektující Ralfovy životní zážitky a peripetie.

V těchto týdnech se Němec rozhodl vyjít se svojí tvorbou na veřejnost. Venku už je první singl Hass (česky "nenávist") s řadou remixů, který ihned vstoupil do Top20 německé alternativní hitparády. 9. října 2020 pak bude následovat debutová deska "Werk Des Krieges" (česky "válečný stav"). Projekt plánuje i další EP na jaro příštího roku. 

 

Endzustand - Hass

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

I EBM má už svého A.Bocelliho.
Hudebně,takovej dobrej Cyber Nazi Ebm punk

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.