Napsali jste si letos o ne/živý dárek pod stromeček?

A zase ty Vánoce. Zoufalé pobíhání po kšeftech a snaha potěšit blízké se zvrhává do klasické občanské války, která neprobíhá v zákopech, nýbrž mezi regály. Častým přáním nezvedených dětiček je najít pod větvemi zviřátko. Jaký sortiment se nám nabízí?
 

Pejsek! - Pes je tradiční a fádní zviřátko. Traduje se o něm, že je nejlepším přítelem člověka, ale občas se může stát, že do něj kousne zlý netopýr (jak stylové!) a je po kamrádčoftu. Pak je lepší volit menší model, který lze utlouct lopatou. U větších kusů nehrozí jen ztráta některých končetin, ale můžete přijít rovnou o celou rodinu.

Kočička! - Pejskové honí kočičky. A nejsou sami. Honí je třeba také auta, která rejdí po silnicích. Proto také raději čičiny lehávají po lidských postelích a když se jim chce, nechají se i podrbat. Jsou samostatnější a sobečtější než jejich uštěkaní konkurenti, a možná proto jsou člověku často bližší. Pokud je však uvidíte na vlastní oči umřít a ony se vám přesto vrátí zase domů - nepouštějte je. To ostatně platí i u dalších modelů zviřátek, včetně dětí. Pokud se tak stane, aplikujte opět lopatu, nebo útěk. 
 


Myšičky a jiní hlodavci! - Tady se může zdát, že žádná nebezpečí nehrozí. Je to malinké, ani lopata není třeba. Kolikrát stačí pantofel. ALE! Tahle zvířena má s člověkem společnou zálibu v sexu. Náhle se tedy může stát, že jsou v přesile a hlodají a hlodají. A že i s tou velikostí je to jen relativní se můžete přesvědčit v autentickém dokumentárním videu o kousek výš. 
 

Ptáčkové! - Ptáčky, stejně jako myšičky, honí kočičky. Jinak je to poměrně nenáročné zviřátko, kterému se nemusíte příliš věnovat. Stačí jej zavřít do klece a nacpat si do uší tampóny nebo tak něco. Důležité je, nedat jim volnost. Mají totiž křídla, díky kterým mohou létat, což majitel nedokáže. To se pak můžete s lopatou ulítat. Nahoře najdete video, v němž neopatrná majitelka nechala svoje zviřátka volně a navíc se rozhodla, že je nakrmí sama sebou. 

Rybičky! - Tahle zviřátka jsou zvláštní. Na klín si je na mazlení sice vzít můžete, ale jednak se zaprasíte a druhak můžete po chvíli člena domácnosti spláchnout do záchoda. Rybičky jsou tedy spíš na koukání. Situaci mění, pokud máte rodiče megalomany a dovolí vám chovat v bazénu třeba žraloka. To se jich pak snadno zbavíte. Rodičů, ne žraloka. Nejpřítulnější jsou však piraně. S těma se můžete obírat do aleluja. Pokud na vás však zaútočí na souši, dají se při troše obratnosti snadno přeprat. Viz video. 

Hadi! - Už fakt, že hadi nemají svou zdrobnělinku, mluví za vše. Chovatel takového zviřátka musí být tak trochu masochista. Had na vás totiž dokáže být pořádně jedovatý a když už není jedovatý, tak vás bude jeho přítomnost dusit a brát vám vzduch. V tomhle případě vám lopata nepomůže. Had totiž klidně polyká pejsky, kočičky, myšičky, rybičky, ptáčky i lopaty. Ale jak se říká, každé zboží má svého kupce.

Pavoučci! - Tahle zviřátka zdrobnělinku mají, ale moc nechápu, jak k ní přišli. Dokonce se jim někdy říká i pavoučci štěstíčka. Přispívá k tomu nejspíš fakt, že přiliš nevyrostli. Dbejte tedy poctivě, aby nepřekročili velikost pejska ani kočičky, natož lopaty. Spát v kokonu může být možná legrace, ale jen do jisté míry. Na obrázku je zachycen jeden takový přerostlý pan Štěstíčko. Humus.

Ježečkové! - Obecná představa o bodlináčích je taková, že jen spí a když nespí, tak dupou, funí a nosí na hřbetě ovoce. Rozhodně je však dobré znát původ vašeho zviřátka. Rozhodně si nepořizujte modely z vesmíru. S těmi bývá jenom trápení. Navíc na ně nestačí ani obyčejné nástroje, kterými utlučete většinu domácích zviřátek. Řešením bývá často až zásah odborníků z jiné galaxie. Jejich zásah můžete vidět na videu.

Netopýři! - Našim čtenářům jistě netřeba představovat. Tohle zviřátko můžu všem jen a jen doporučit. Spí na stropě, takže nezabírá místo, ve dne je od něj klid, večer si najde potravu samo a když si jej dost ochočíte, dokáže vás vyvolat z mrtvých. Je vám potom jedno, že vás oberou piraně. Váš netopýr vyzvrátí krev a z ní zase ožijete. Neumím si představit lepšího zvířecího kamaráda. Pokud nevěříte, podívejte se na dokumentární video.

Bobři! - Bobři jako takoví nikoho nezajímají. Hitem letošního léta se stali zombiebobři! Ti dokážou udělat pěknou neplechu. Ale když chce být člověk in a jít s dobou, musí něco vydržet. Na těchto zviřítkách je zábavné to, že se dokážou bez sexuelního aktu smíchat s jiným tvorem. Třeba s medvědem nebo s vaší přítelkyní. Je to tedy mazlíček variabilní a na frajeření jak dělaný. Je to však pouze sezónní záležitost.

Fretky! - Na závěr jedno varování! Pozor! Taková fretka se tváří tuze mile, leč jak se dozvíte ve videu, jejich pravá tvář je trochu jiná. Je rychlá, mrštná a dostane se všude. Má zuby jako upír. A je agresivní. Má na svědomí víc útoků na člověka než medvěd grizzly. Klidně vás utluče i tou lopatou.

Buďte proto při vybírání ne/živého dárku pod strom rozvážní a přemýšlejte dopředu, co nejmíň smrdí, kálí a kouše. Redakce Sanctuary.cz vám přeje šťastnou ruku při výběru.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Já si letos napsal o tyhle hodinky http://www.brawat.cz/tw-steel/. O živý dárek bych si napsat netroufl. :-D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.