Deathrockoví matadoři The Last Days of Jesus se vrací do Prahy s voodoo kabaretiéry KatzKab

V pátek 4. března se v Basementu Baru objeví dvě z nejoriginálnějších současných goth/deathrockových kapel Evropy – průkopníci slovenského deathrocku The Last Days of Jesus a deathrockoví kabaretiéři KatzKab z Paříže.


I v letošním roce jsme se rozhodli pořadatelsky zaměřit nejen na "provařená jména", ale i na ty nejzajímavější spolky, které naše subkultura aktuálně hřeje ve svém lůně. A v tom případě nemůžeme v rámci kytarových večírků Batsave minout jedny z nejsvébytnějších kapel nejen domovské sladké Francie či bratrského Slovenska, ale temné scény vůbec.

Dlouhá, předlouhá léta naší domovinu nenavštívila deathrocková veličina The Last Days of Jesus, a tak je nejvyšší čas pozvat je zpět do Čech. Kapela, která už třiadvacet let platí za jedno z nejzajímavějších evropských uskupení žánru, poslední dobou koncerty šetřila. A když už se někde objevila, bylo to většinou v hlavních časech na některém z velkých zahraničních gotických festivalů jako Wave Gotik Treffen (kde hráli před Cinema Strange a The Damned) nebo polský Return to The Batcave.

Našlápnutý set slovenských bratrů nám ale pochopitelně začal chybět, a tak jsme zkusili, jestli by na jeden večer vyměnili kobky studia za příšeří pražského klubu Basement. A máme velikou radost, že se to povedlo. Navíc tu budeme mít šanci ochutnat i zbrusu nové skladby z chystané desky "The Last Circus", která vyjde letos v létě. A ty písně už jako děma znějí sakra dobře. Nebudeme lhát – fakt se těšíme!


Jako speciální host vystoupí vůbec poprvé v Čechách svébytné uskupení KatzKab. Vezměte deathrock, kabaret, voodoo, příběhy o vraždách, minimalistickou elektroniku, nasurflé kytary, ženský zpěv… a máte hrubou představu, co čekat.

Unikátní pojetí "deathrockového kabaretu" se začalo klubat na svět už před více deseti lety v řadách ansámblu Katzenjammer Kabarett. Ten se už od vydání své eponymní prvotiny roku 2006 zařadil mezi kapely, které ze záplavy nových formací žánrově vyčnívaly. Bylo to hlavně díky neotřelé kombinaci kostlivčí energie deathrocku s cynismem, magií, nadsázkou a absurditou ztemnělého výmarského kabaretu, která Katzenjammer Kabarett vydobyla (zejména v deathrockových kruzích) velmi dobré renomé.

Rok po pohřbu Katzenjammer Kabarett léta páně 2013 se hlavní pachatelé (pánové Klishee a Mr. Guillotine) vrátili na scénu obohaceni o nový hlas – charismatickou zpěvačku Vik B. Z Katzenjammer Kabarett zbyl Katzkab, což ovšem nemělo naznačit žánrové osekání tvorby. Naopak – současná inkarnace jde v míchání stylu ještě dál než předtím. To trojice dokázala na vydařené debutové řadovce „Objet N°1“, kterou vydal kultovní americký label Projekt Records.
 


Jak tato nakažlivá hudební směs, koncertně vedená charismatickou Vik B, odívanou do vlastních makabrózních módních kreací, funguje naživo? To se vůbec poprvé v ČR můžete dozvědět na vlastní oči i uši v pátek 4. března v Basement Baru. O DJskou afterparty se navíc postará hudební mozek KatzKab, pan Klischeé.

Pokud vás tedy táhnou ty nejzajímavější podoby žánru, který přes třicet let tvoří neoddiskutovatelný hudební pilíř gotické scény, máte 4. března možnost zažít něco neotřelého. Dance, skeletones!

THE LAST DAYS OF JESUS (SK), KATZKAB (F) + afterparty Klischeé
4. března 2016 (20:00)
Praha, Basement Bar (Francouzská 76)
Vstup: 290 Kč na místě

TLDOJ

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.