Readership Hostile přivezou do Prahy nálož amerického deathrocku

Ve společnosti holandských Lifeless Past si 8. 10. na „sedmičce" zařádí ranaři z kolébky deathrockového žánru.


Readership Hostile sice existují pouhé čtyři roky, ale žádné začátečníky na place nečekejte. U zrodu kapely stála zpěvačka Adrianne Pearson, která první ostruhy získala v řadách Radio Vago a Shoot Out the Lights a kytarista Benn Ra, jenž řádil u Hatesex, Frank the Baptist nebo Mephisto Waltz. Právě tihle dva chtěli realizovat svoje deathrockové a gotikou načichlé nápady a proto zlanařili bubeníka Christiana Omara Madrigala Izza (Rozz Williams/Chokebore) a britského basáka Paula Rogerse (Jonneine Zapata/Arithmetic of War), aby celé dobrodrůžo mohlo začít.

Jejich debutové EP (hned dvojitou recenzi si můžete přečíst zde), které vydal label Swiss Dark Nights, dostalo jméno po kapele a jeho produkce padla na hlavu Barrymu Galvinovi, předákovi Mephisto Waltz. Šestero songů si posluchače získalo hlavně přímočarým tahem na branku, neutuchající punkovou energií a chytlavostí klasických deathrockových postupů. Nemalý podíl na osobitosti party Amíků má na svědomí oprsklý punkový projev Adrianne. Nakolik bude opravdový i na koncertě, to už se přesvědčíme na vlastní kůži. Readership Hostile navíc právě natáčejí nový materiál, dočkáme se tak nepochybně i nových tracků


Readership Hostile – Shadows of Pure Delight


Spolu s kolegy ze Spojených států si stejný večer zahraje i holandské duo Lifeless Past. To ve svojí rozverné tvorbě mixuje vlivy post-punku, deathrocku i new wave. Původně dvojice začínala jako instrumentální projekt, aby do svojí tvorby později implementovala i vokály. Jejich taneční bicí automat fanoušky poprvé rozhýbal na EP z roku 2012 „Embryonic Sonancy" a minulý rok jej následovalo další mini „Age of Despair". Nyní nazrál čas, aby se Satori a Eline se svým chytlavým materiálem ukázali i v Praze.


Lifeless Past – No Time


8. 10. tak bude pražský klub 007 patřit všem číromilům a bubákům. My tam budeme! A vy?

Readership Hostile (USA), Lifeless Past (NL)
8. 10. 2016, start 20:00
klub 007 Strahov, Chaloupeckého 7, Praha
vstup: 190 Kč

Redership Hostile

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

... to bude dobrá palba !!! Už se těším :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.