V pátek se v rámci Rare v Praze předvedou High-Functioning Flesh a H ø R D

V pátek se odehraje další Rare večírek, který přivítá hned dva zajímavé projekty. Posviťme si na ně trochu…

Z Los Angeles dorazí do smíchovského klubu Underdogs dvojice High-Functioning Flesh. Ta je otrávená ze současného boomu různých retro a rádoby oldschoolových projektů, které během své pražské premiéry hodlá umlátit svým neučesaným electro punkovým EBM nášupem.

Greg Vand (jinak známý z Green Screen Door, Francis Harold či The Holograms) a Susan Subtract (Terraform, Branes) spolu začali kout pikle v roce 2013, inspirování projekty jako Portion Control nebo Cabaret Voltaire a tentýž rok vzniklo i první demo. Rok na to už byl venku ani ne půlhodinový debut „A Unity of Miseries - A Misery of Unities“, který staví na nezmírající rytmice a chladně deklamovaném vokálu.

 


High-Functioning Flesh - Hunger Cries



Potentní dvojka navázala rok na to druhou deskou „Definite Structure“, která už vyšla u Dais Records. Obě nahrávky nemají jen podobný obal, ale i zvukově na sebe přímo navazují. Nejnovějším materiálem je momentálně singl „Human Remains“ z minulého roku a na obzoru je i třetí dlouhohrající deska "Culture Cut". Uvidíme, jak se podaří přenést energii ze studiovek na pódium. 

 


High-Functioning Flesh - Mistakes Were Made



Před Amíky se postaví k mašinkám one-man projekt H ø R D. Tenhle tajemný chlapík z francouzského Bordeaux kouzlí v momentálně stále populárnějších synthwave dimenzích a dělá to s grácií, která je vlastní snad jen muzikantům ze země galského kohouta. 

 


H ø R D - Speak



Pod tímhle jménem začal tvořit zhruba ve stejnou dobu jako kolegové zpoza velké louže. „Ep #2“ už vyšlo i jako sedmipalec a remixy na něj přispěly i projekty jako Black Bug či Hante. Minulý rok už došlo i na dlouhohrající debut „Focus on Light“, který vyšel u Giallo Disco a byl následován ještě remixovým epkem.  

H ø R D nezahálí a letos vyšlo u Sacred Court „EP#3 – Futures“. Těchto pět kousků je znovu možno pořídit i na asfaltu. Pokud vás tedy, spíš než dřevní elektronika, baví epické stěny synťáků a atmosféra, která je hustší než nad Brčálníkem blahé paměti, přijdete si tenhle večer na své taktéž. 

 


H ø R D - Eleven 


O další protančené hodiny se už tradičně postarají whydie? & soyre. 

26. 5.
Praha - klub Underdogs´
event akce hledejte ZDE

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.