She Pleasures Herself: Uvědomte si své fetiše, bavte se a buďte svobodní!

S portugalskými darkwave fetišisty o kapele, videích, Halloweenu, ztracených křivácích, portugalské temné scéně a samozřejmě oblíbených úchylkách krátce před jejich českou premiérou.


SANCTUARY.CZ: AHOJ NUNO, JAK SE MÁTE? JAK SI UŽÍVÁTE AKTUÁLNÍ HALLOWEENSKÉ OBDOBÍ?

Nuno F.:
Ahoj, děkujeme, máme se všichni dobře. A ano, tohle halloweenské období máme moc rádi. Je to doba, kdy si můžeš obléct všechno, co chceš, aniž by na tebe lidi zírali a ptali se: “A to jsi blázen, nebo gotik?” Hahaha.

SANCTUARY.CZ: POVÍŠ NÁM, KDO VLASTNĚ JSOU SHE PLEASURES HERSELF?

Nuno F.:
She Pleasures Herself jsou 3 osoby (Nuno Varudo, David Francisco a Nuno Francisco), ale na živé hraní s sebou míváme ještě skvělou muzikantku a kamarádku Leticii Contreiras. Je úžasná a jsem si jistý, že si ji Praha zamiluje.

SANCTUARY.CZ: A JAK JSTE VLASTNĚ DOŠLI K MYŠLENCE OBOHATIT SVOU PŮVODNĚ RYZE PÁNSKOU SESTAVU O LETICII?

Nuno F.:
Leticia s námi spolupracuje, protože jsme kamarádi a chodíme na stejné koncerty, do stejných klubů a někdy se mnou pracuje ve společnosti Roadies d.c., která tady v Portugalsku pronajímá techniku kapelám.

SANCTUARY.CZ: JAK VLASTNĚ VZNIKÁ HUDBA SHE PLEASURES HERSELF? PODÍLÍ SE NA SKLADATELSKÉM A NAHRÁVACÍM PROCESU VŠICHNI ČLENOVÉ, NEBO JE NĚKDO Z VÁS VÝHRADNÍM MOZKEM, KTERÝ ŽENE CELÝ KONCEPT KAPELY KUPŘEDU?

Nuno F.:
Hudba SPHS vzniká doma u kapelního mentora Davida Francisca. Ten ty skladby nahodí, přinese a pak na nich dál pracujeme ve zkušebně. Nuno Varudo je hlas a texty kapely, a i na nich pracuje doma. A pak všechno zaranžujeme, abychom to mohli hrát živě.
 

She Pleasures Herself


SANCTUARY.CZ: OSOBITÝ STYL SPHS BY SE DAL ČÁSTEČNĚ ZAŘADIT DO V SOUČASNÉ DOBĚ MODERNÍ COLDWAVE VLNY. CÍTÍTE SE BÝT SOUČÁSTÍ JEDNÉ RODINY S TOUHLE SCÉNOU, NEBO SI JDETE SVOU VLASTNÍ CESTOU A AKTUÁLNÍ TRENDY VÁS MOC NEZAJÍMAJÍ?

Nuno F.:
Wow, je super, že si to myslíte, ale podle mého nejsme tak daleko. Hodně na projektu makáme a máme i nějaké koncerty, ale i tak stejně hrajeme většinou na těch samých místech a sníme o tom, že bychom jednoho dne mohli žít jenom z dělání hudby. To byl sen nás všech. A taky přinést zpátky domů nějaké peníze namísto toho, abychom je pořád jen utráceli, hahaha.

SANCTUARY.CZ: Z INFORMACÍ DOSTUPNÝCH NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH VÍME, ŽE PŘIPRAVUJETE NOVÉ ALBUM. MŮŽETE K NĚMU PROZRADIT NĚCO BLIŽŠÍHO?

Nuno F.:
Ano, nahráváme nové skladby, některé z nich jsme už publikovali online i s videem jako vždycky. A možná koncem tohoto, nebo začátkem příštího roku pro vás všechny budeme mít novou desku “XXX”.

SANCTUARY.CZ: MŮŽEME SE I TENTOKRÁT TĚŠIT NA PODOBNĚ SKVĚLE ZPRACOVANÝ VINYL, JAKO JE „FETISH“?

Nuno F.:
Doufáme, že ano, to záleží na našem vydavatelství. Určitě chceme dělat CDčka i desky, to je jisté, ale teď to má ve svých rukou vydavatel. A oni ví, že pokaždé chceme naše fanoušky překvapit. Takže myslím, že nové album bude bomba.

SANCTUARY.CZ: NEMOHLI JSME SI NEVŠIMNOUT VÝRAZNÉ VIZUÁLNÍ PODOBY VAŠICH PÍSNÍ, KDY SNAD KAŽDÁ Z NICH MÁ SVŮJ VLASTNÍ VIDEOKLIP. MŮŽETE POODHALIT, KDO ZA TÍM VŠÍM STOJÍ  A ROZKRÝT OKOLNOSTI VZNIKU ALESPOŇ JEDNOHO Z MNOHA KLIPŮ? TŘEBA TAKOVÉ VIDEO KE SKLADBĚ „CRIME“ JE JEDNOU Z NEJVĚTŠÍCH VIZUÁLNÍCH LAHŮDEK SCÉNY…

Nuno F.:
David Francisco už dlouho pracuje ve světě hudby a videa. Živí se jako režisér portugalské produkce Moopie videos a díky tomu pracuje se všemi možnými lidmi z oboru od Portugalska přes celou Evropu až ke Spojeným státům. Je přesvědčený, že kromě hudby je video stejně důležitou součástí scény, takže vytváří klip pro každičký track SPHS (včetně singlů a remixů). Někdy jsou to přímo naše videa, jindy zase klipy přátel, kteří pracují ve videoscéně.
 


She Pleasures Herself – Crime

 

SANCTUARY.CZ: A KDE BERETE VŠECHNY TY MODELKY, VÝPRAVNÉ KOSTÝMY…

Nuno F.
: Jak jsem říkal, nejsou to všechno jenom čistě naše videa, máme tam materiál od několika režisérů a videotvůrců , které David zná z téhle scény. Máme prostě jen kliku.

SANCTUARY.CZ: POVAŽUJETE SE ZA FETIŠISTY I V BĚŽNÉM ŽIVOTĚ? NEBO JDE ČISTĚ JEN O KONCEPT, KTERÉHO SE DRŽÍ IMAGE KAPELY?

Nuno F.:
Hahaha, to bychom si radši nechali pro sebe. Ale jsme party zvířata, hahaha. Fetiš/BDSM scéna je snový svět. Každý má své vlastní fantasie a my jen chtěli každému připomenout, že hudba může být tím spouštěčem, díky kterému si uvědomíte své fetiše či fantasie. Prostě následujte svoje sny a buďte šťastní. Bavte se, buďte svobodní!

SANCTUARY.CZ: JAKÝ DRUH FETIŠISMU VÁS OSLOVUJE NEJVÍC?

Nuno F.
: Všichni milujeme kůži, latex, spodní prádlo, obojky, pouta (ty taky prodáváme v merchi)… hahaha. Fetiš móda je naše scéna.

SANCTUARY.CZ: LISABON A POTAŽMO CELÉ PORTUGALSKO JE PRO NAŠINCE PŘECI JEN TROCHU Z RUKY. JAK VYPADÁ TAMNÍ TEMNÁ SCÉNA? NAJDEME U VÁS NAPŘÍKLAD KLUBY, KTERÉ SE ZAMĚŘUJÍ ZVLÁŠTĚ NA GOTICKOU MUZIKU?

Nuno F.:
Ano, Portugalsko není úplně blízko České republice, což je škoda. Ale jo, v Portugalsku máme funkční scénu – je tu třeba velký festival na hradě v Leiře, který se jmenuje Entremuralhas. Máme kluby, kde můžeme fungovat. Já působím na scéně jako DJ a hraju v klubu jménem Club Noir, Leticia je zase rezident v klubu Metropolis. A máme tu i pár dalších kapel z temné scény.

She Pleasures Herself


SANCTUARY.CZ: A KTERÉ KAPELY BYCHOM TEDY NEMĚLI MINOUT?

Nuno F.
: Kapely, které musíte poznat, jsou: Phantom vision, Rainy Days Factory, Bizarra Locomotiva, The Dreams never end, Alma matter society, Trauma lips, sweet Nico, Uni_form (naše stará kapela), Papper road, The persona Project (poslední kapela našeho zpěváka), The manchesters, Iamthe shadow, Amalia Rodrigues a Moonspell (LOL).

SANCTUARY.CZ: KONCERTUJETE POMĚRNĚ ČASTO. ZA PÁR DNÍ VÁS UVIDÍME POPRVÉ I V PRAZE. JAK MOC JE PRO VÁS ŽIVÉ HRANÍ DŮLEŽITÉ? NAPLŇUJE VÁS TŘEBA VÍC NEŽ PRÁCE VE STUDIU?

Nuno:
Pro nás je to všechno o živém hraní. Milujeme ho a veškerou svou energii a vizuály dáváme do koncertů. Tak se nemůžeme dočkat, že to brzo uvidíte v Praze!

PŮJDE O VAŠI ÚPLNĚ PRVNÍ NÁVŠTĚVU PRAHY NEBO UŽ JSTE SE TU BYLI NĚKDY PODÍVAT TŘEBA NA PRAGUE GOTHIC TREFFEN?

Nuno F.:
Nene, bude to naše poprvé a určitě se do Prahy budeme chtít vrátit ;).

SANCTUARY.CZ: PTÁME SE TAKÉ I KVŮLI PLACCE PGT, KTEROU JSI NOSIL NA ZTRACENÉM KŘIVÁKU. TEHDY JSME TVOU PROSBU O POMOC S JEHO NALEZENÍM SDÍLELI NA FB PROFILU SANCTUARY….

Nuno F.:
Panejo, to je fakt super, díky moc, byla to pro mne veliká ztráta :(. Tu placku z PGT mi přivezl kámoš, který mi řekl, že na tuhle akci jednou musím jet. A já jsem si ji připíchnul na křiváka, abych na to nezapomněl. Vždycky jsem to měl v hlavě ;).

SANCTUARY.CZ: JE NĚCO DALŠÍHO, CO BYS CHTĚL TAKHLE PŘED KONCERTEM ŘÍCT ČESKÝM GOTIKŮM, FETIŠISTŮM A DALŠÍM EXISTENCÍM?

Nuno F.
: Lidi, nezapomeňte na datum 2. listopadu, bude to naše poprvé v Praze, tak to neprošvihněte, protože pro vás všechny máme bláznivou, překrásnou fetiš show. Chceme to masivní, chceme to nádherné, chceme to fetišistické, chceme to svobodné. Vypusťte své rozkoše z celého těla, z hlavy do kostí, ze srdce do všech žil. Buďte tam!!!

She Pleasures Herself

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.