13 nejčtenějších článku na Sanctuary.cz za rok 2018

Co vás loni u nás nejvíc zajímalo? My to víme a rádi vám to řekneme!

No a je to – rok 2018 ulehl do sarkofágu, aby na nás zase vykouknul proměněný a s devítkou na konci. Tak jsme si řekli, že se za tím loňským rokem poohlédneme, abychom zjistili, co vás zaujalo nejvíc. Tentokrát necháme stranou naše pořadatelské aktivity (pro zajímavost, těch bylo letos celkem 16 v poměru 10 koncertů vs 6 parties – btw to fakt děláme 1,33 akce měsíčně?) a podíváme se čistě na web. 

Úplně nejdřív ale něco pro milovnky webových statistik – za rok 2018 se na Sanctuary.cz podívalo 145 000 unikátních návštěvníků (tedy cca čtyři stovky denně) a celkem vyrobili 325 000 návštěv. To jsou čísla, ze kterých máme velikou radost a za která vám všem moc děkujeme! Ale k věci – těmi nejčtenějšími třinácti byly tyto příspěvky:

1) V květnu vám přivezeme Suicide Commando! (4914x)

Mezi největší šlágry roku 2018 bylo oznámení našeho koncertu belgických elektroukrutňáků Suicide Commando. Je vidět, že Johan Van Roy má našincům stále co říct. A nejen "Die, motherfucker, die".

2) Die Krupps a Front Line Assembly zahrají koncem léta v Praze i Bratislavě  (4579x)

Je přirozené, že po odvolaném turné Die Krupps roku 2017 fanoušci notně zajásali, když se dozvěděli o chystané šňůře "krupek", v rámci které měly přijet do České a Slovenské republiky. Navíc v doprovodu samotných Front Line Assembly. Poctivá náplast a poctivé druhé místo v našem žebříčku. 

3) Recenze Ministry - AmeriKKKant  (4005x)

Strýček Al byl vždycky kontroverzní figura a to ho neopustilo ani roku 2018. Ostatně, loňské album Ministry "AmeriKKKant" to dost jasně dokazuje a počet příspěvků v diskusi pod Dirbiho recenzí jakbysmet. Když Wargasm, tak Wargasm...


Ministry – Wargasm



4) Zemřel Jeremy Inkel z Frontline Assembly  (3727x)

Minulý rok se bohužel opět neobešel bez ztrát. Jednou z nejnečekanějších byla smrt Jeremyho Inkela, klávesisty Front Line Assemby, který opustil tento svět v pouhých 34 letech. R. I. P. Jeremy...

5) PRAGUE GOTHIC TREFFEN číslo XIII odtajňuje další jména (3588x)

Nebudeme lhát – je pro nás příjemným překvapením, že podrobnosti k XIII. PGTčku u nás na webu táhly v prvních TOP 5 článcích. Z toho máme samozřejmě radost a doufáme, že se budete stejně těšit i na ten příští ročník, bando!

6) Nečekaně zemřel Palo "DJ Stigmata" Pilárik. Hybatel slovenské gotické kultury (3067x)

Ani domácí scéna bohužel nebyla v loňském roce ušetřena. Důležitá postava, která stála u zrodu časopisu Stigma, večírků BatCave a vůbec celé bratislavské gotické scény, odešla roku 2018 roztáčet stříbrné kotouče na Velkou stage. Díky za všechno, DJ Stigmata!

DJ Stigmata

7) Předprodej místenek do busu na Castle Party je spuštěn! (2584x)

S ohledem na kapacitu autobusu a kažodoroční počet zájemců o naší dopravu do Bolkowa je čtenost tohoto článku největším překvapením žebříčku. Tak či tak, pokud bychom opravdu dokázali na Castle Party dostat aspoň polovinu lidí, kteří si článek přečetli, potřebovali bychom vlastní kemp... a možná i vlastní festival, což by taky nebylo od věci... tak příště...

8) Report z dvojkoncertu Front Line Assembly / Die Krupps (2571x)

Tahle show byla evidentně jednou z největších atrakcí loňského koncertního roku. Proto se nám do seznamu nejčtenějších článků dostává už podruhé, tentokráte jako reportáž.

9) Hitler na dinosaurovi aneb Iron Sky 2: The Coming Race přijde do kin v lednu 2019 (2429x)

Už první díl Iron Sky si získal přízvisko kultu, čemuž bezpochyby dopomohl i epický soundrack pánů z Laibach. A právě z jejich rukou bude pocházet i hudba k druhému dílu, kterého bychom se podle původních plánů měli dočkat už tento měsíc. Podaří se to? Nechme se překvapit...


Iron Sky2: The Coming Race trailer
 

10) Lednové strašání (2427x)

Proč je zrovna leden měsícem filmovým a knižním hororovým novinkám nejnakloněnější? Na to jsme se ptali sami sebe a odpověď nenašli. Tak či tak demiho pravidelná rubrika stále slaví úspěchy. A vůbec, co bude letos v lednu nového?

11)  Zemřel DJ, muzikant a stálice českých gotických parketů Gary Chain (2372x)

Takovýchhle zpráv bychom na webu rádi měli co možná nejméně. Zubatá loni tnula i přímo do našich řad a tak je pořád ještě trochu bolavé se k téhle události nějak vyjadřovat. RIP Gary a vy ostatní na sebe dávejte pozor!

12) Funker Vogt podnikou v pátek velou EBM invazi na Prahu (2370x)

A další z našich elektronických koncertů, který vzbudil mezi čtenáři pozornost. Trojice, doplněná kolegy Cephalgy a tuzemskými Gaping Chasm, vzala Rock Café útokem a nikoho nešetřila. Byli jste tam?

13) Recenze Project Pitchfork - Akkretion (2169x)

Jak by v našem přehledu mohli chybět Project Pitchfork! A když Peter Spilles vyleze s novou deskou "Akkretion", nemůžeme jí prostě jen tak minout bez povšimnutí. A vy evidentně taky ne. 

Šťastnou třináctkou náš loňský žebříček uzavíráme. Jaké články se asi dostanou do příštího výběru? O čem budou? Co pro nás gotická božstva chystají? Nezbývá než se nechat překvapit a doufat, že se toho příští rok ve zdraví a hojném počtu dočkáme.

Moc vám děkujeme za veškerou loňskou přízeň a podporu jak na webu, tak na našich akcích. Dáváte nám energii, sílu a smysl v tom všem pokračovat a posouvat dál. A to je veliká věc, která vůbec není samozřejmá a které si proto moc vážíme. O to víc se na ten rok 2019 s vámi těšíme. Tak stay beautiful, stay you a stay tuned!

Vaše Sanctuary.cz

Prague Gothic Treffen

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.