Po boku Mr. Kitty se představí mladá tuzemská elektronická krev ZAGAMI JERICHO

 Intenzívně taneční večer propojený láskou k Japonsku.  

Na naší scéně momentálně nenajdeme interpreta, který by se na jedno pódium s divochem z Austinu hodil víc. Mr. Kitty dělá elektroniku po svém a stejně tak Zagami Jericho ignoruje stylové škatulky a hudba je jí evidentně spíš prostředkem k vyjádření vlastních myšlenek, nálad a pocitů. Tudíž je jednou naléhavá a roztančená, aby za chvíli tlačila na pilu melancholie či smutku. A navíc má ráda Japonsko. 8. Listopadu v Chapeau Rouge tedy naše pohledy budou směřovat vstříc zemi vycházejícího slunce.

Pojďme ale na začátek a ten leží v cyberpunkovém městě, které ožilo na EP z roku 2016 „City is My Church“. Retrofuturistický mix synthwave, synthpopu, pokroucených motivů, ale i příjemných melodií nastínil další směřování i zmiňované podoby tvorby Zagami Jericho. Ať už je to taneční hitovka „Visions“, posmutnělá klavírní titulní skladba nebo filmově soundtrackové „Outro“, všechno drží pohromadě a už první nahrávka tasila největší triumf a tím je fakt, že Zagami umí zpívat. Možná to zní banálně, ale tolik originálních hlasů, které ve své křehkosti dokážou být náležitě pevné a precizní, u nás zase tolik není.

 


Zagami Jericho - Invitation

 

EP sklidilo zasloužený úspěch. Divoká karta v pořadu Startér radia Wave, nominace v kategorii Objev roku cen Vinyla. Pokračovatel na sebe nenechal dlouho čekat a hned rok následující vyšlo další EP „Aposiopesis“. Dvě novinky a dva remixy navázaly na předchozí tvorbu a vzápětí se Zagami Jericho stala nejmladší vítězkou soutěže Czeching radia Wave.

Rok 2018 přinesl dlouhohrající debut „Toxikomania“, který vyšel na vinylu a pokud máme nadále obrazně mluvit o jakémsi cyberpunkovém městě, potom je novinka koncepčně zahleděná do tmavých uliček, v nichž se válejí ve špíně nešťastné bytosti, ovládané závislostí. Zpěvačka vyrazila do Tokia, kde vznikl videoklip k songu „Ivitation“. Posléze v rámci výhry Czechingu následovalo vystoupení na festivalu Eurosonic a další koncerty na festivalech jako Colours of Ostrava, Let It Roll či Pohoda.

 


Zagami Jericho - Await Death (Radio Wave Studio Session)

 

Nejnovějším přírůstkem do diskografie Zagami Jericho je potom EP „[yours]“, které nadále roztahuje chapadla do všech možných koutů elektronické scény. Je v kontextu další tvorby specifické poněkud pomalejším tempem a díky tomu, že hlavním tématem jsou tentokrát chlapci a chlapi (zdravíme Martina Zounara), dá se nejspíš mluvit i o nejosobnějším díle mladé zpěvačky, která si mimo hudební složku potrpí během koncertů také na projekci.

To vše 8. listopadu v pražském Chapeau Rouge ve dvou vlnách energie, kterou nás nabijí Mr. Kitty a Zagami Jericho!  

Mr. Kitty, Zagami Jericho
8. 11. Chapeau Rouge, Praha
350,- předprodej, 450,- na místě

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.