John Fryer a jeho projekt Black Needle Noise vydal desku coverů

Johnu Fryerovi se zalíbila práce na předělávkách, a tak po několika singlech připravil se svým projektem Black Needle Noise celé album osobitých coverů.  

"Nápad na vytvoření alba coverůpřišel s mou předchozí kapelou DarkDriveClinic," vzpomíná John. "Byli jsme v zákulisí před jedním z našich živých vystoupení. Podlaha klubu byla špinavá a Rebecca se zeptala, jestli by si mohla obout moje boty, aby něco získala z druhé strany místnosti. Na to jsem řekl, hej, překopejme track „Walking In My Shoes“ od Depeche Mode, a tak se v roce 2011 zrodil první dílek cover alba", říká John Fryer.

"I první skladba Black Needle Noise, která měla vyjít, byla „Bang Bang“ původně z dílny Iggyho Popa a Ivana Krále. Další předělávky pak vznikly za účelem hudebního doprovodu filmů", vypočítává Fryer. Když navíc Benny, šéf labelu Cleopatra records, slyšel Johnovu temnou verzi Armstrongovi „What A Wonderful World“, zatoužil projektu vydat album plné podobných skladeb. A zbytek je historie, jak se říká.

Album coverů s úpravami tracků například od R.E.M., The Black Crowes nebo Rose Royce bylo nakonec nazváno "These Mortal Covers" a digitálně ho 27. října 2020 do světa vypravil už zmíněný label Cleopatra records.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.