Bratrstvo Luny pustí za pár dní do světa nové dlouhohrající album

Kralupští trubadúři se vracejí s metalovým soundem.

V táboře Bratrstva Luny se od vydání poslední řadovky "Carpe Diem" odehrála spousta věcí, vždyť je to taky nějakých sedm let. Tou nejvýraznější změnou je výměna zpěváka a nakonec taky zvuk alba, který se od gothic rocku odklání mnohem výrazněji k rockovému či metalovému výrazivu. Sama kapela k albu říká:

"Bratrstvo Luny oslaví na podzim patnáct let na scéně a při té příležitosti vydává své čtvrté
řadové album s provokativním názvem Clamare (latinsky „křičet“). Darkrockové sexteto přichází
s dalším koncepčním dílem, jímž varuje před „lidožravou“ globální digitalizací a marketingovou
„debilizací“ pomocí infantilních reklam, prázdných spektáklů a manipulativních médií. Bratrstvo
Luny burcuje k odporu proti úpadku verbálního projevu i psaného slova jakožto přirozených
prostředků lidské komunikace (viz pocta Karlu Čapkovi a Karlu Havlíčku Borovskému).

Hudebně je Clamare doposud nejvyspělejším počinem kapely, čemuž pomohly i změny na postech zpěváka(Bruzs D.) a baskytaristy (T. L.), jež vnesly do řad Bratrstva oživující esenci a pozitivní náboj, kterýse v tóninách „prokletých básníků“ promítá do hudebních fresek svérázným způsobem uchopeného stylu postgothic. Autorem sedmi skladeb je kytarista Šotek (autor hitu „Signum Diabolicum“), pod dvěma je autorsky podepsaný zakládající kytarista Darkthep a o albovou tečku se postaral hudební mág Kobdzey.

 


Bratrstvo Luny - Clamare (trailer)



Texty opatřené zakotvujícími anotacemi tradičně obstaral spiritus agens souboru R. X. Thámo. Kolekce deseti skladeb je v souladu s performativní posedlostí skupiny zakletá do detailně vyšperkovaného čtyřkřídlého digipaku s 32stránkovým bookletem, jehož grafickou podobu, která včetně titulního motivu snese nejpřísnější kritéria srovnání s uměleckými výtvory světové úrovně, má na svědomí Erika Mithoferová. Clamare vysvitne z temnoty světa 22. 8. 2021, v den letního úplňku s astrologickou nadvládou Vodnáře. Motto celého alba zní: „Jen jediná koruna je hodna absolutní úcty – koruna stromu.“

Kolem BRATRSTVA LUNY se vznáší i aura dalších aktivit spojených s uměleckým ztvárněním jeho trubadúrských „výkřiků“. Její součástí je především Magická noc trubadúrů – svérázně pojatý večer plný hudby, divadla a magie, jehož 5. ročník se uskuteční 2. 4. 2022 v Kralupech nad Vltavou – a její tištěný manifest, „krameriovské“ noviny Trubadúr, ale i úzká vazba s XIII. STOLETÍM, s nímž kromě společných koncertních vystoupení souvisí také zřetelná stopa na hudební scéně v podobě spolupráce na poli hudebních nosičů."

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.