PŘEDSTAVUJEME PRVNÍ TROJICI ÚČINKUJÍCÍCH XVII. ROČNÍKU PRAGUE GOTHIC TREFFEN

Neponecháváme nic náhodě a pilně pracujeme na hudební náplni příštího PGT. Pojďme se společně podívat na první trojici jmen, na kterou se můžete napřesrok těšit.

Přiznáváme, že Prague Gothic Treffen je pro nás tak trochu srdeční záležitostí. I když pro vás během celého roku připravujeme řadu koncertů a parties, na obsahu největšího gotického setkání Čech a Slovenska si dáváme vždy obzvlášť záležet. Sedmnáctý ročník PGT je naplánován opět na poslední srpnový víkend, tzn. na 26. a 27. srpna 2022. Během těchto dvou dní budete mít možnost shlédnout pestrý výběr atraktivních zahraničních interpretů, který doplníme tím nejzajímavějším z domácí hudební scény. Samozřejmostí je také doprovodný program, jehož výslednou podobu oznámíme v příštím roce. Dnes vám představíme první tři interprety, jejichž účast na PGT 2022 je už nyní definitivně potvrzena.

První jméno jste mohli zaregistrovat na letáčcích už během letošního PGT. Mnichovská trojice Paar ve své tvorbě kombinuje cold/postpunkovou údernost a rozevlátost new wave, které okořeňuje chytlavou elektronikou. Dominantní basu, masivní zvukové stěny i propracované kytarové riffy doplňuje exotický vokál zpěvačky Ly, který dokáže dreampopově hladit i nemilosrdně diktovat. Kapela funguje od roku 2015 a po sérii singlů vydala loni konečně svou debutovou desku "Die Notwendigkeit der Notwendigkeit", která byla řadou hudebních publicistů pasována na nahrávku roku. Bude se jednat o jejich premiérové vystoupení v České republice.

 

 
 
Všechny fanoušky darkwave jistě zvedne ze židle jméno druhého vystupujícího. Italská formace The Frozen Autumn se na temné scéně pohybuje již od roku 1993. Původně sólový projekt Diega Merletta byl od svých počátků inspirován evropskou cold wave vlnou a také okruhem kapel, vydávajících v 80. letech na kultovním labelu 4AD. Neodmyslitelnou součástí kapely je zpěvačka Froxeanne, která v řadách The Frozen Autumn působí od roku 1997. Zřídkakdy vystupující dvojice patří k čelním představitelům evropské darkwave scény a má na kontě šest dlouhohrajících desek, prozatím poslední albový počin "The Fellow Traveller" je z roku 2017. Také The Frozen Autumn se v Praze představí vůbec poprvé.
 
 
 
Ani dalšího vystupujícího není třeba příliš představovat. All-woman trio Kælan Mikla pochází z Islandu a za osm let své existence si dokázalo podmanit významnou část temné komunity naší planety. Jejich tvorbou prostupuje jedinečná a těžko definovatelná severská atmosféra, kterou umocňují abstraktní texty v islandštině. Kapela prochází dynamickým hudebním vývojem, na pětici alb tak můžeme postupně vystopovat prvky postpunku, synthpunku, cold wave, ethereal až po darkwave. Oblíbenkyně Roberta Smitha z The Cure a ceněná perla labelu Artoffact Records před pár týdny vydala své páté řadové album "Undir Köldum Norðurljósum", které sklízí nadšené kritiky. A my jsme velmi rádi, že kapela přijede svou novou desku představit návštěvníkům Prague Gothic Treffen.
 
 
To samozřejmě zdaleka není vše, co pro vás na PGT chystáme. S další várkou potvrzených jmen a dalších informací se přihlásíme v příštím roce, do té doby můžete pořizovat dvoudenní permanentky za zvýhodněnou cenu 590,- Kč exkluzivně v  předprodejní síti GoOut.
Tato cena vstupenek je platná do 31.12.2021, jednodenní denní lístky nebudou v prodeji.
 
 
XVII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN – live: Kælan Mikla (ISL), The Frozen Autumn (IT), Paar (DE), more TBA.
26. - 27. srpna 2022
Vstup: 590,- Kč + poplatky (do 31.12.2021) GoOut.cz.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.