Buďte na třetím pokračování naší kompilace Dark Tunes – POŠLETE SVŮJ TRACK!

Máme radost, jak pěkně se daří našim výběrovkám, mapujícím aktuální československou temnou scénu. Proto připravujeme třetí díl – a vaše muzika na ní může být taky!


Dohromady přes 40 000 přehrání skladeb na Bandcampu, přes 600 stažení kompilace, pozornost českých i zahraničních médií, nové možnosti koncertovat i nová hudební propojení – to všechno už dvakrát přinesly českým a slovenským projektům výběrovky „Dark Tunes from Czech and Slovak Caves“. Tím nejlepším ale pro nás bylo zjištění, kolik kvalitní a dosud neobjevené hudby z našeho žánru vyšlo se svou kůži na trh a s kolika novými umělci můžeme dál pracovat.

A protože od vyhlášení přihlášek na druhou „Dark Tunes“ proběhly už tři roky a rok 2022 si přímo koleduje o další díl, rozhodli jsme se tenhle nápad otevřít znovu a zjistit, kam se scéna za tu dobu posunula. Jaké nové projekty stihly za tu dobu vykvést? Kam se vyvinul zvuk už známých jmen? Jaké nové zajímavé kolaborace se utvořily? To chceme právě zjistit!

Proč že vlastně chceme dělat vlastní kompilaci?

Protože se nám zdá československá temná scéna ve světě neprávem opomíjená a chceme tuzemským projektům zkusit pomoci prosadit se u nás i v zahraničí. Dát jim další důvod, proč se nenechat odradit nezájmem zdejšího mainstreamu a pokračovat v tom, co je baví. A třeba je i pošťouchnout k tomu, aby se hecli, dotáhli rozdělané skladby nebo začali urychleně dělat na nových.

Jak to přesně bude vypadat?

Z přihlášených tracků vybereme formou nezávislého bodového hlasování hudebních redaktorů ty nejlepší skladby, které budou reprezentovat aktuální podobu naší scény. Vzniklý výběr pak opatříme elektronickým artworkem/bookletem, zaštítíme jako Sanctuary.cz a vystavíme zdarma on-line ke stažení/poslechu. Výsledek pak představíme nejen u nás, ale hlavně kolegům ze zahraničních hudebních serverů, spřáteleným promotérům a dalším lidem aktivním na temné scéně (za 18 let působení už jich pár známe...). 

Sanctuary.cz


Co z toho budete mít vy?

Větší šanci, že si vaší muziky někdo všimne. A to samozřejmě znamená potenciál nabrat nové (i zahraniční) fanoušky, větší šanci zahrát si na našich akcích i v cizině a kdo ví, třeba i nabídku některého zahraničního labelu. Cesty Osudu jsou totiž nevyzpytatelné. Ostatně, zeptejte se umělců, kteří se objevili na našich předchozích "Dark Tunes", jestli jim to k něčemu bylo...

Kdo se může přihlásit?

Jakýkoliv původem český nebo slovenský projekt či kapela, která splní podmínky (níže) a žánrově zapadá do našeho působení – tedy od tradiční gotiky, postpunku a deathrocku přes electro/industrial, horrorpunk, dark wave, synthpop, EBM až k neofolku a dál. Pokud si nebudete jistí stylem, prostě skladbu pošlete a uvidíte. Nicméně dopředu upozorňujeme, že metalu se dostatečně věnují jiná žánrová média, a tak se na naší kompilaci budeme primárně soustředit spíše na pro nás relevantnější žánry. 

Podmínky pro přihlášení tracku

  1. Přihlásit můžete autorskou skladbu, dokončenou v průběhu roku 2022. Nemělo by přece smysl prezentovat současnou podobu naší scény trackem z roku 1999, že... Přednost mají nikde dosud nepublikované songy.
  2. Musíte být výhradním vlastníkem autorských práv ke skladbě, případně mít výslovný souhlas od svého vydavatele k použití skladby na kompilaci. 
  3. Svou skladbu v dostatečné kvalitě (bezztrátové formáty .aiff, .wav nebo .flac) nám pošlete přes sdílecí služby (Dropbox, GoogleDrive, Uloz.to, Wetransfer...) na adresu redakce@sanctuary.cz s předmětem "SANCTUARY.CZ KOMPILACE 3".
  4. Stihněte to do 13. ZÁŘÍ 2022.


Účast na kompilaci je oboustranně bezplatná, i kompilace totiž opět bude ke stažení zdarma.    

Takže chutě do díla, vymeťte pavouky z kláves, oloupejte rez ze strun a ukažte světu, jak skvělou muziku ta naše československá temná scéna dokáže stvořit!
 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.