Meta Meat na návratovém EP zkoumají různé podoby lidského hlasu

Francouzská dvojice se svou hudbou vyráží na cestu kolem světa.

Meta Meat - společný projekt dvou francouzských elektronických hudebníků a skladatelů: Somekilose a Phila Vona - jsme měli možnost obdivovat v Praze na Audiotrauma festu už v roce 2015. Už tehdy dvojice kombinovala temnou elektroniku s hromadou perkusivních a jiných nástrojů a snažila se docílit onoho propojení fyzična s přáním povýšit naši živočišnou jednoduchost k vyššímu vědomí bytí. 

Po dvou albech a hrsti singlů se dvojice znovu hlásí o slovo s EPčkem "Voices". Klasický sound Francouzů, to znamená propletení elektroniky s perkusivní a industriální estetikou, je zde konfrontován s dalším výrazným elementem - hlasem. Každý ze čtyř hudebních kusů obsahuje hlavní vokální vzorky různých postav, pocházejících z různých kultur našeho světa. Některé z těchto hlasů vyjadřují křik vzpoury, některé šeptají poezii přírody, jiné symbolizují duchovní hledání nebo zpívají dávné příběhy…

EP vyšlo péčí vydavatelství Ant-Zen, a to 8. února 2024 v digitální podobě a limitované edici na sedmipalcovém vinylu. Obě varianty jsou dostupné níže, na Bandcamp profilu labelu.

 

Meta Meat - hue

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.