XIX. PRAGUE GOTHIC TREFFEN PŘEDSTAVUJE KOMPLETNÍ LINE-UP

Soupiska kapel pro letošní ročník je nyní kompletní.

Už podevatenácté se poslední srpnový víkend slétnou domácí i zahraniční goths do české metropole na společný sabat. Ve dnech 30. a 31. srpna 2024 budou pražské kluby Fuchs2 a Bike Jesus opět patřit Prague Gothic Treffen. Během těchto dvou dní vám představíme celkem 14 kapel, o afterparties se postará několik DJs a dojde i tradiční Gothic Picnic, který proběhne v sobotu odpoledne.

My sami PGT neoznačujeme jako festival. Vždy nám šlo především o vytvoření dočasného útočiště, ve kterém temné duše mohou navázat nová přátelství, vyměnit si zkušenosti a také se pobavit. Hlavním lákadlem akce je ovšem především hudební program. Doposud jsme vám představili jedenáctku interpretů, kteří se letos představí na pódiích obou klubů. Jsou to hamburští electro gotici Girls Under Glass, švédská minimal/darkwave trojice Abu Nein, mnichovští elektronici Rue Oberkampf, shoegaze dvojka Suir, postpunková formace Raskolnikov, zasloužilí němečtí darkwaveři In Mitra Medusa Inri, italobritští elektroničtí rohatci Alien Vampires, polští deathrockeři Eat My Teeth, francouzská nightwave dvojka Denuit, švédská roztančená elektronika Emmon a italská all-star and all-genre formace This Eternal Decay. Dnes vám představíme poslední jména, kterými zaplníme zbývající tři volné sloty.  

Domácí postpunková čtveřice CosmoBrigade vzešla z popela shoegaze projektu DIV I DED a pokračuje v objevování temných rockových zákoutí. Kapela uprostřed loňského léta vydala EP "SpacePit", se kterým koncertovala v Německu, Rakousku nebo Polsku. Na začátku letošního roku se vypravila do studia Golden Hive, kde zaznamenala materiál na debutovou desku. Ta vyjde na německém labelu Alice In…. kde svou hudbu vydávají například Bloody, Dead and Sexy, Inkubus Sukkubus nebo Frank The Baptist. Ještě předtím vyjde kompilace s novou skladbou CosmoBrigade na sublabelu vydavatelství Alfa Matrix, domovu Front 242 nebo Implant.  Stejně suverénní, jako je jejich studiová tvorba, je i jejich živelná pódiová prezentace, kterou si mohli užít návštěvníci koncertu She Past Away v loňském roce, kterým kvarteto dělalo předskokana. Už dlouhou dobu neměla domácí temně kytarová scéna tak nadějné jméno, jako jsou CosmoBrigade. Přijďte se přesvědčit na PGT!

 
Rakouskou hudební scénu bude zastupovat jeden z jejích největších klenotů, gothicrockový ansámbl Whispers in the Shadow. Parta kolem uhrančivého frontmana Ashleyho Dayoura působí na scéně už téměř tři desetiletí, během kterých stihla vydat třináct studiových alb a odehrát bezpočet živých vystoupení. Za dobu své existence kapela prošla několika žánrovými etapami, od původních melancholických vlivů raných The Cure se postupně posunuli k tradičnímu gotickému soundu, špikovanému ozvuky psychedelie. Ten dále cizelovali na čtyřalbovém konceptuálním alchymicko-rituálně-gothrockovém Opus Magnum z let 2008-2014 (kde lze vystopovat i zvukové počátky Ashleyho projektu The Devil and The Universe) až k postpunkovějšímu, dystopičtějšímu zvuku posledních alb. Do Prahy se kapela vrací po dlouhých osmi letech, navíc s aktuální deskou "Ghosts" v pařátech. 
 

 

Headliner letošního Prague Gothic Treffen dorazí až z dalekých galaxií a cesta na jejich první české vystoupení trvala celých šestatřicet let. S neskrývanou pýchou vám oznamujeme, že na letošním PGT zahrají Star Pilot On Channel K, neboli S.P.O.C.K!
Švédská synthpopová formace ve svých počátcích čerpala inspiraci především v příbězích o Star Treku, později i v dalších sci-fi sériích. Nesmírně chytlavé hudební popěvky plné intergalaktického humoru a neméně poutavá a vtipná pódiová prezentace z trojice učinily kultovní lákadlo, které po celé Evropě (i mimo ni) následují davy oddaných fanoušků. I když poslední studiová deska S.P.O.C.K vyšla před více jak dvěmi dekádami, trio Android, Val Solo a Yo-Haan stále dokazuje, že nepatří do starého železa. U téhle hudební taškařice rozhodně nemůžete chybět!

 

Pochopitelně vám ještě dlužíme řadu dalších informací - sestavu DJs pro páteční i sobotní afterparties v obou klubech, doprovodný program a některé novinky, kterými se vám budeme snažit zpříjemnit letošní ročník. Všechno se samozřejmě včas dozvíte.

Vstupenky na PGT aktuálně seženete exkluzivně v předprodejní síti GoOut za cenu 1.150 Kč (+ poplatky sítě). Stejně jako v minulých letech je vstupenka platná na oba dny, jednodenní lístky nebudou v prodeji.

XIX. PRAGUE GOTHIC TREFFEN 
30. - 31. srpna 2024, kluby Fuchs2 a Bike Jesus, Praha
live: S.P.O.C.K (SE), Girls Under Glass (DE), Rue Oberkampf (DE), Whispers in the Shadow (AT), Alien Vampires (IT/UK), This Eternal Decay (IT), Abu Nein (SE), In Mitra Medusa Inri (DE), Suir (DE), Emmon (SE), Denuit (FR), Eat My Teeth (PL), Raskolnikov (FR/CH), CosmoBrigade (CZ) + DJs.
Předprodej: 1.150 Kč + poplatky sítě (exkluzivně u GoOut.cz)  

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.