Spoluprůkopníci EBM Parade Ground se vůbec poprvé objeví v Praze

V sobotu 11. dubna můžete v pražském Basement Baru vůbec poprvé vidět samotné Parade Ground. O doprovod se postará francouzská synthwave naděje, dívčí duo Minuit Machine. 

Rok 1981. Bratři Jean Marc Pauly a Pierre Pauly zakládají Parade Ground. O dva roky pozdeji vydávají tito belgičtí průkopníci electronic body music své první EP na labelu New Dance, patřícímu členům Front 242, se kterými od té doby úzce spolupracují. Za dobu své činnosti prošel jejich zvuk proměnou od syrovějšího coldwave až po taněčnejší synthpop.


Parade Ground - Moans


Během několikaleté hudební pauzy se Jean Marc a Pierre věnovali jiným odvětvím umění, aby se pak v roce 2007 vrátili s až noisově laděným LP "Rosary". Výlet napříč jejich hudebním spektrem nám pánové nabídnou už tuto sobotu 11.4. v Basement baru, kdy díky pořadatelské aktivitě Rare teamu vystoupí v Praze vůbec poprvé.

A aby byl večer genderově vyvážený, chopí se role speciálního hosta dívčí duo z Francie Minuit Machine, které se zformovalo po rozpadu kapely Phosphor . Dvojice Hélène de Thoury a Amandine Stioui na své loňské prvotině "Live & Destroy"představila svou vizi temného, prostorného synťákového minimalu a velmi rychle si na scéně získala pozornost. Také Minuit Machine se v Praze představí v premiéře.


Minuit Machine - Love is God


Samozřejmostí je i afterparty nálož minimalsynth, darkwave a post-punku v podání djs whydie? & soyre.

Parade Ground (B), Minuit Machine (F) + afterparty: whydie? & soyre
11. dubna (start 21:00)
Praha, Basement Bar (Francouzská 76)
Vstup: 250 Kč (na místě)

Parade Ground live at RARE

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.