Spolu s XIII. stoletím a Aeon Sable v Praze zahrají La Scaltra a Výsměch?

Zbytek line-upu dubnového koncertu budiž odtajněn.

Že budou na každoročním koncertě XIII. století letos české legendě dělat společnost němečtí okultisté Aeon Sable, jsme vám už prozradili. Zároveň jsme však také nakousli, že tentokrát těch hostů bude víc. Bylo třeba dořešit ještě několik formalit, ale nyní už není důvod s jejich oznámením otálet.

Vůbec poprvé se u nás představí další temná společnost z Essenu - La Scaltra. Dvě čarodějky Aeleth Kaven a Dae Widow s panskou oporou v zádech představí silný materiál ze svého překvapivě kvalitního debutu "Cabaret", který musel nadchnout zejména darkwaveové publikum. Bez jakýchkoliv demonahrávek děvčata zabodovala osobitým zvukem a silnou atmosférou. Sám za sebe hovoří fakt, že si jich díky na vlastní triko vydané nahrávce všiml Artaud Seth a vzápětí neváhal u svého labelu Solar Lodge duchařské společnosti vydat EP "Ghosts". 

 


La Scaltra - Nightmares

 

Výsměch? se vám v diskuzi pod článkem o koncertě podařilo odhalit. Před necelými dvěma lety se tahle parta z Poličky v Praze představila po boku Clan of Xymox a od té doby udělala kus práce. Hlavním úspěchem se samozřejmě stalo vydání CD "Thorns", které zaujalo i Oskara Terramortise, šéfa labelu Gothic Music, který zařadil titulní song nahrávky na druhé pokračování ceněných kompilací "33 Goth Bands You Should Know". Jak kapela zapracovala na koncertech, o tom už se budete moci přesvědčit sami. 

 


Výsměch? - Thorns
 

Tuhle dozajista pestrou a zajímavou sestavu můžete pohromadě vidět 22. dubna ve smíchovském klubu MeetFactory. Vstupné činí 350,- kč v předprodeji a 450,- kč na místě. Předprodej běž na GoOut i u Ticketpro

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.