Rozhovor o gotice na Radiu Akropolis

Je mi líto, že se zpožděním, ale přesto bychom vás rádi upozornili na rozhovor o gotice, který se uskutečnil v pondělí 19. března 2007 na Rádiu Akropolis...

Zdroj materiálu: Radio Akropolis, s laskavým svolením Pavla Zelinky

Myšlenka udělat na Radiu Akropolis rozhovor o gotice vznikla poměrně nedávno, a celé se to seběhlo tak rychle, že jsme vás ani nestačili včas informovat, za což se dodatečně omlouváme. V rozhovoru diskutovali: Bourek, redaktor lifestylového magazinu **Hype**, který na konci loňského roku vydal číslo věnované goths (informovali jsme v příspěvku "Článek o goths v časopisu Hypemagazine"), a Silver za pořadatele festivalu **Night Side** (zástupce CZ Sanctuary se bohužel kvůli náhlým pracovním povinnostem musel na poslední chvíli omluvit). Řeč byla o kořenech a postavení subkultury od vzniku po současnost, o postoji médií a souvisejících tématech. Jelikož jste pravděpodobně nestihli rozhovor přímo live, můžete si na z odkazu pod článkem stáhnout jeho záznam.

Rozhovor jsem vykuchal z materiálů poskytnutých Radiem Akropolis a čisté "mluvené slovo" poskládal za sebe do formátu *.mp3, což by už mělo běžet každému. Nenechte se zaskočit velikostí souboru, samotný rozhovor trvá asi 40 minut a tak je těch 40 MB poměrně odpovídajících. Pokud v sestřihu najdete chyby, budu rád, když mne na ně upozorníte - dělal jsem to asi v půl jedné ráno ;).
Díky

Ezechiel

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Kdybyste mel nekdo problem prehrat *.ogg, zkuste tenhle "prehravac":[http://slunecnice.cz/product/Foobar2000/]
Tak docela pěkný rozhovor co se týče nahození gothického styly.
myslím ,že niekomu vysvetlovať prečo sme taký alebo onaký čo a prečo počuvame nebodaj nosíme oblečené.. to každého komerčného sráča nemá čo zaujímať,myslím že takéto osobné veci sa nemajú prečo medializovať a ked už tak aspoň v alternatívnom radiu ktoré nonstop vysiela pre nás.. a nie pre discofilných sráčou .. najlepšie sú už len komerčné modelky oblečené napr v punk šatoch a odvysielané v TV.. som rada že nemám TV a nepočúvam radio s presvedčenia..už 7 rokov.. pretože od konca Alternatívnych Hitparád plných Indies,Darkwave a EBM vecí tu s ludí ktorý boli Dark sú momentálne managery alebo oteckovia a nemajú čas sa zapodievať tým čo ich bavilo alebo sa hanbia za to ako napr.vtedy vyzerali,žial je mi lúto že niekedy pracujem len pretých ktorý si nejakú tú vec dajú len na koncert pretože hrajú v EBM kapele a v reálnom živote sú to obyčajný sráči,ktorý napr spievajú o tom čo vlastne robia.. politika penazí napr. des jdu zvracet.. je mi smutno ale je to tak .. idem sa vyplakať.. :-( len tak pre info nejde mi spustiť ten rozhovor.. ale dopredu asi viem o čo tam ide.. vid opísané vyššie
[3]Raveno, ten rozhover je presne opacny nez si predstavujes ;-)
a prečo mi nejde spustiť ani s tým prehrávačom.. ?
jo, tak to fakt nevim.....a jine ogg soubory prehrajes?
Taky mi to nejde spustit, škoda... úplně se ale bojím toho, co zas vypadne z redaktora Hype... to, co bylo z časopisu Hype uveřejněno na Sanctuary se mi zdálo asi jako nejkvalitnější materiál z celého časopisu. Jinak mi to přišlo poslepované ze všeho možného, co kde narychlo splašili. Znouzecnost...Hodně těch příspěvků s gotikou nesouviselo, přestože je tam pan redaktor nacpal. Jen proto, že je na něčem lebka, nemusí to nutně znamenat, že je to GOTHIC! A nebo byla prioritou vysoká prodejnost časopisu na úkor faktické kvality? Přišlo mi, že pan redaktor o gotice před přípravou čísla Hype věděl pramálo a divím se, že už je natolik zasvěcený, aby se zapojil do diskuse na radiu Akropolis. Toto je můj neodbytný dojem, který jsem po přečtení čísla Hype získala :-? No uvidíme...
Winamp ma podporu ogg integrovanou a prehraje mi to.
ja ten soubor nemuzu ani stahnout...
to je jedno ja som toho posťahovala a nejde nič..<br />
Jestli vám někomu ty *.oggy dělají problémy, prosím o trpělivost, během tohoto týdne ten rozhovor "vykuchám" a přidám ke stažení jako *.mp3...díky ;-)
Musíte to brát trochu s nadhledem, a já nevím na to, že to bylo v rádiu se mi to docela líbilo..samozřejmě nebudu chodit do detailů..přec nikdo není dokonaly:-)Ale podstata gothicy bych řekla byla vystižena dostatečně.
[12] mě jen napadlo, že se dalo znímit, jak se dí goth vnímat z pohledu nás, němců, poláků a amíků, který v životě středověk neměli...
[13]čo sem pleteš stredovek?..
Sestříháno, poskládáno, zkonvertováno, uploadováno, vyměněno - zkuste nový link v článku, mělo by to fungovat, v opačnym případěmi prosím řekněte
ten rozhovor je náhodou fajn
Díky. Myslím i redaktor Hype jasně naznačil, že se nesnaží si z toho dělat legraci, že mu jde i fascinaci něčím odlišným.... a naprosto nepokrytě vpřiznával, že se v tomto žánru neorientuje<br />Příště prosím věčně skeptická Raveno, nejdříve vyslechni, pak krituzuj. Jinak proti tobě osobně nic nemám ;-)
fajne... akorat nechapu, jak ten redaktor rikal, ze prej kvuli tem basnim kontaktoval spis ty co o gotice neco vedi a je jim 19/20 let, kdyz se tam pak objevily basne od neplnoletych deti...
[14] říká ti něco historicky kulturní zkušenost národa? A´t chceš nebo ne, každý jsme měli na střední dějepis a máme nějaké historické povědomí, což amíci nemaj a podle mého soukromého názoru to ovliovňuje jejich pohled na gothic. Konec flamewaru. Howgh.
aha ja som myslela že tu spájaš terajšiu scenú Darkwave a punku . s niečím historickým.. inak v tom máš pravdu Amíci su len prisťahovalci.. to som pobrala ešte v dejepise.. ;-)
Nešlel by uveřejnit záznam i s hudbou? Ten co jsem si stáhl je bez hudebních ukázek o kterých tam mluví, a myslím si, že to je tím ochuzený. Celkem bych uvítal, kdybych si to mohl poslechnout komplet. <br /><br />Předem děkuju. S.
[21] Jojo to by se dalo udělat, tuhle verzi jsem udělal sestříhanou schválně, aby to nebylo tak velké, ale jestli chceš, můžu dát dohromady i jednu s hudbou, jeslti nebude vadit, že to bude mít určitě přes 100 MB....? ;-)
Tak jestli to nebude vadit hlavně tobě, a nějak ti to kapacitně nezatíží web, tak bych verzi s hudbou uvítal. Velikost nehraje pro mě roli pokud se to bude držet v řádech stovek MB. ;-)<br /><br />Díky, Slovi.
Souhlasím s Ezechielem...Lepší by to bylo s tou hudbou.
[23] Nene je to v pohodě, už je to ke stažení, a nakonec to není tak hrozný (60 MB), tak příjemný poslech ;-) <br /><br />A pro modemáře jsme udělali "nízká kvalita" verzi (64 Kbps) , třeba to někdo ocení ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.