Druhé album superskupiny Primitive Race má nad sebou stín smrti zpěváka Chucka Mosleyho

Když jsme před dvěma roky referovali o superskupině Primitive Race, v jejíž řadách figurovali mimo jiné Mark Gemini Thwaite (Peter Murphy, Tricky, Gary Numan), Dave "Rave" Ogilvie (Skinny Puppy, Jackalope), Kourtney Klein (Combichrist, Nitzer Ebb) nebo Andi Sex Gang (Sex Gang Children), nikdo netušil, zda po vydání dlouhohrající prvotiny nepůjde bohulibá aktivita k ledu. K tomu naštěstí nedošlo.

Základ sdružení, to znamená Erie Loch (LUXT, Blownload, Exageist, Wiccid), Mark Gemini Thwaite a Chris Knicker (Lords Of Acid), zůstal aktivní. K tvorbě druhé kolekce do zbraně povolal bubeníka Melvins Dalea Crovera a bývalého předáka Faith No More Chucka Mosleyho. Takto v pětici natočili výrazně rockovější album "Soul Pretender", o jehož vydání se postaral label Metropolis records. Bohužel doslova pár dní po vydání přišel blesk z čistého nebe v podobě úmrtí zpěváka Chucka. Bylo mu 57 let a skonal již 9. listopadu, ovšem o jeho úmrtí informovala rodina až před několika dny: „Po dlouhé době ve střízlivém stavu 9. listopadu odešel Charles Henry Mosley III… Chceme sdílet důvod jeho odchodu v naději, že se stane varováním, budíčkem nebo majákem všem ostatním, kteří bojují o střízlivost.“ Mosleyho problémy s alkoholem ho před pár lety dovedly k tomu, že žádal své fanoušky na Facebooku o peníze.

Mosley stál u zrodu úspěchu Faith No More, který se datuje do osmdesátých let. Z kapely odešel v roce 1988. Dlužno ale dodat, že v posledních letech se s někdejšími členy a zakladateli Faith No More opět ukazoval na pódiích.  V roce 2009 vydal sólový debut "Will Rap Over Hard Rock for Food", který se setkal s pozitivním ohlasem.
 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.