Vlnění na vlnách rozvlněné Vltavy spolu s Black Nail Cabaret

Od památného vystoupení budapešťské dvojice Black Nail Cabaret na palubě pražské (A)VOID Floating Gallery neuběhl ještě ani rok a Emke s Krisztianem se vrací na místo činu. Chybět jsme nemohli ani my.

Tentokrát se oproti loňsku hrálo v setmělém podpalubí, z jehož nýtované konstrukce sice čiší romantický duch, ale atmosféry horní paluby dosáhnout nemůže. Na druhou stranu semknutý prostor dokáže vyznít o něco intimněji, pocitově skoro jako v obýváku.

Black Nail Cabaret tentokrát nepřijeli sami, ale vzali s sebou začínající hudebnici Nity, která se se svým sólo projektem imanexperiment zhostila role předskokana.
 


Nesmělá drobná slečna schovaná za mohutnou hřívou dlouhých vlasů zaplnila prostor dreampopovou esencí, která navzdory občasným zaškobrtnutím vyznívá roztomile. Experiment sice příjemný, ale pozornost dokážu udržet jen stěží.

Krátce po deváté přichází na scénu ústřední dvojice večera. Krisztian upozaděný za synťáky působí téměř neviditelně. Emke bez masky oděná pouze v černý hábit tatařínského střihu vyniká skoro až přízračně. Ověnčená vlčím náhrdelníkem cinkajícím za mohutných tanečních kreací, stává se zásadním tahounem večera. Po zahřívacím tracku "Soon" odhazuje boty a už s prvními tóny "Session" rozvlňuje tancechtivé diváky. Její hlavní doménou je však nezaměnitelný hlas, který přivábil řádný hlouček zvědavců.
 


V podpalubí se policejní hodina tolik neřeší. Díky tomu se nám tentokrát dostává plnohodnotného setu se zásadními tracky jako "Sister Sister", "Satisfaction" či "Veronica". Zaznívá ale i vzletná "Butterflies", kterou moc často nehrají. Celkem čtrnáct kusů servírovaných na obstojném zvuku uběhlo jak voda ve Vltavě a ač byl set koncipován o poznání tanečněji, než před rokem, tak atmosferičnost onoho kouzelného poprvé překonat nemohl.

Kdo by čekal, že po vystoupení Black Nail Cabaret na loňském PGT přijde na jejich lodní show víc temných duší, tak je na omylu. Těžko říci, jaké všemožné vlivy způsobily, že se známých tváří objevilo pramálo, kapela sama za to však nemůže. Jak jsme se mohli už několikrát přesvědčit, hraje jim to skvěle prakticky v jakémkoliv prostoru. Budeme se tedy s hrstkou věrných těšit zase příště, ať už se tak stane kdekoliv.
 

 


Setlist:

01 Soon
02 Session
03 Blonde
04 Let Me In
05 Sister Sister
06 Dora
07 Butterflies
08 We Like To Suffer
09 Satisfaction
10 Therapy
11 Storm
12 Minor Panics
13 Comfort Zone
14 Veronica

Více fotek si prohlédněte v naší fotogalerii.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.