Report ze Zombiewalku

...a je to úspěšně za námi...první český Zombiewalk...jaký byl...?
 


Autor: Ezechiel

Naštěstí ne každý chce trávit sobotní odpoledne sledováním televizních programů a konzumací brambůrek. Ještě pořád existuje dost těch, kteří se místo toho raději vydají na výlet, do zoo, nebo se třeba namaskují za oživlé mrtvoly (a pak jdou na výlet). Zrovna těch posledně jmenovaných se na prvním pražském Zombiewalku sešlo 17. května 2008 rovných 643. Toto číslo si navyšte o cca 20-30 účastníků, kteří dorazili k registraci pozdě, a dalších 20 "civilů", kteří se nechali strhnout davem a doprovázeli průvod po celou trasu ze Staroměstského náměstí až "pod koně" na Václaváku. A to nemluvíme o bezpočtu turistů a fotografů, kteří neúnavně trýznili svá zařízení nekompromisní fotopalbou, aby stihli zdokumentovat co největší počet zombií.

Přestože se registrace (hlášená od půl čtvrté) trochu zpozdila, díky dobré komunikaci a pochopení účastníků se podařilo za hodinku bez problému odbavit všechny oživlé umrlce. Ačkoliv během registrace nebe trochu zahrozilo a uronilo pár velkých dešťových kapek, bohové deště zůstali protentokrát mrtvolám nakloněni, a tak mohl "walk" projít suchou nohou. Škoda, že méně pochopení přišlo z řad Městské policie, která měla tendence pokutovat zombiky vysedávající na pomníku, a po odchodu zombií zatápět i našemu registračnímu týmu, který balil stánek. Až teprve papír o povolení akce, donesený na služebnu v Opletalově zbavil Zombiewalk hrozby pokuty (doufejme). Naproti tomu Státní policie byla vynikajícím a vstřícným spojencem akce, a její zástupce, který šel v čele průvodu (na jméno jsme se bohužel v tom fofru zapomněli zeptat) si "walk" viditelně užíval také.

 

 

 

Zombiewalk 2008 - by Kirarak

 


Šourající se horda tedy přesně v pět hodin za všemoženého brumlání, vrčení a řičení opustila Staroměstské náměstí a způsobila mezi cizinci i starousedlíky obrovský poprask. A bodejť ne. Už před startem se musel jeden obdivovat uvěřitelnosti a promakanosti některých kostýmů, zahrnující vše od "úrazů", přes "horror", až po divoké zombie na řetězu a vidět tuhle krvavou směs v pohybu i se zvukem je zážitek, na který se jen tak nezapomíná. Jedinou drobnou vadou na kráse bylo tempo průvodu, neboť nadšený předek poněkud utíkal chvostu, a tak se musely dělat krátké zastávky, aby se průvod opět stmelil. Nevypadalo však, že by to někomu vadilo a fotografové měli alespoň více času dělat svojí práci. I přes pauzy však Zombiewalk postupoval nečekaně rychle, a tak jsme už něco před půl šestou dorazili pod sochu svatého Václava, což zástupce emo komunity, která se zde pravidelně schází, celkem rychle vyhnalo. Právě při chystání skupinové fotky se nejvíce ukázala nekompaktnost davu, neboť zatímco první řady se už trochu nudily při čekání na focení, zbytek teprve zvolna docházel. Největší úspěch sklidil Ježíš, kterému po cestě do středu skupiny připravené na hromadné focení dav mrtvých provolával slávu. Po několikanásobném cvaknutí desítek fotoaparátů byl Zombiewalk připraven na druhou polovinu cesty do Bordó. Některé zombie se odpojily od průvodu už na Václaváku, ale přesto dobrých šest stovek svéřepě směřovalo k vytyčenému cíli. Po dvou dalších vyčkávacích zastávkách se mrtvoly zdárně dohrabaly až k Bordó, kde byl sice samotný "walk" ukončen, večer však měl teprve začít.

Bylo až neuvěřitelné, za jak krátkou dobu se zombie stačily zregenerovat po více než hodinové procházce centrem, neboť už za necelou třičtvrtěhodinku se před pódiem začaly rozhýbávat první nemrtvé údy, poháněné DJ setem a projekcí "Úsvitu mrtvých". Spontánní tanečky byly na chvilku přerušeny kolem osmé hodiny večerní, kdy byla odstartována soutěž "Miss Zombie 2008". Bohužel ve finále chyběly některé zásadní kostýmy z průvodu (a že jich bylo!), neboť se díky pořadatelskému stresu začaly mrtvoly do soutěže shánět asi 20 minut před zahájením, a v Bordó tou dobou někteří námi vytipovaní zombivci buď vůbec nebyli, nebo se už stačili částečně odmaskovat. Budiž nám to poučením pro příště - lákat zombie do soutěže už při registraci. Ale zpět do Bordó.

Šestice soutěžících zahrnovala Chirurga, Ježíše, pana Klobouka, dámskou část pak reprezentovala Sestřička, Tvářička a Emily (podle tašky). Hned první soutěžní disciplína "Pojídání mozků" se nám sice trochu zvrhla, neboť Sestřička začala mozky házet po lidech a spolusoutěžících (a nám došlo, že zombie chůze a reakce v průvodu nebyly způsobeny pouze dobrým roleplayingem), ale nakonec se to obešlo bez větších komplikací. Při druhé disciplíně "Interzombieview" nejvíce zazářil svými odpověďmi miláček publika Ježíš, Sestřička žužlající šňůru od mikrofonu a pan Klobouk odpovídající na otázku "jaká je vaše oblíbená končetina" větou "ughblúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúd...y". Pořadím zamíchal až "Zombie postřeh", klasická hra ze školky *(vždy je o jednu židli méně, než soutěžících. Dokud hraje hudba, všichni se šourají dokola, když ztichne, každý si sedne, na koho se nedostane, musí z kola ven)*, kde Chirurg vyřidl elegantním trikem z finále Sestřičku. Největšího úspěchu se však dočkala závěrečná disciplína, ve které soutěžící tančili svou variaci na veleúspěšný oldschool pop šlágr "Thriller". Toho se bohužel nezúčastnila slečna "Emily" (jak jsme se doslechli později, prý se jí zvednul žaludek z mozku a vystoupila ze soutěže), kterou ochotně zastoupil Mnich v kutně, předvádějící mimo soutěž neplánovaný výstup se striptýzem, doprovázeny třemi nadanými baletkami. Porota neměla lehkou práci, ale po krátké poradě byly vyhlášeny výsledky. Jako třetí se umístil Klobouk, kterého předběhl Ježíš, a absolutním vítězem a výhercem putovního mozku se stal Chirurg (kterého tímto prosíme, aby se nám ozval;) ). Všechny zombie z finále obdržely diplom "Certifikovaná zombie", první trojice navíc převzala i nějaké ty věcné ceny. Tím ovšem soutěž o nejlepší zombii nekončí! O nejpovedenějším kostýmu můžete rozhodnout i vy hlasováním v připravované galerii, kde budete moci fotky hodnotit a komentovat, z čehož vzejde vítěz a vítězka, kteří od nás dostanou nějakou drobnost. Ale to bychom opět předbíhali...

 

 

 

 

 

Zombiewalk 2008 (zombie v metru) - by Cassandros

 


Následující hodinka se nesla v podobně příjemném tanečním duchu jako před soutěží, takže nikomu nevadilo, že Bad Tones začali hrát až kolem desáté hodiny. A vyplatilo se počkat. Řízné psychobilly oživilo mrtvoly jako zaříkání nekromanta, a pařilo se jak o život. Jen dobře, že zodpovědní návštěvníci odložili nebezpečné prvky ze svého kostýmu a nikdo tak v kotli nepřišel k úhoně. Zábava jela v plném proudu nejen pod pódiem, ale i na něm (včetně pár veselých alkoholických vsuvek z řad publika i podpůrného týmu), a představení nové písně "Zombie Walking" si vyžádalo ještě jedno opakování na závěr. Většina produkce kapely včetně zombie tance byla zaznamenána na kameru a bude tvořit základ novému klipu Bad Tones, takže se možná najdete ;). Skvělá atmosféra hladce vyplnila i pětiminutové čekání, během něhož kytarista vyměňoval prasklou strunu. Částečně i proto, že v tu dobu byl na pódiu přítomen i Ježíš, a tak došlo i na sborový zombie zpěv "Ježíšku, panáčku, já Tě budu kolébati" za podpory psychobilly bicích.

Závěr večera patřil dalším projekcím a afterparty, která bavila lidi až do brzkých ranních hodin, kdy začali postupně odpadávat. A není se co divit - většina z nich byla na nohou už od tří odpoledne a tak se zákonitě dostavila únava. Přesto si myslím, že se akce nadmíru povedla, a ačkoliv měla pár drobných mušek a "dětských neduhů", můžeme jí směle považovat za více než podařenou.

Proto bychom rádi poděkovali VŠEM ÚČASTNÍKŮM, kteří nejenže si zvládli zhotovit některé opravdu geniální kostýmy a líčení, ale zároveň si akci maximálně užili, aniž by někde dělali nějaké problémy (snad kromě nějakého nepořádku v Městské knihovně). Díky vám víme, že můžeme a máme dělat Zombiewalk 2009, a za to vám doopravdy děkujeme! Naše veliké díky patří i všem našim kolegům, kteří nám pomohli tuto parádní úchylnost zorganizovat a zajistit její klidný průběh. Jmenovitě se jedná o Lyrel, Desmonda, Llew, Altheu, Lady Mousellycu, Angie, Silvera, Krysáka, Mirage, doprovod z řad PČR, klub Bordó, a kapelu Bad Tones - díky moc!!!

Těšíme se na viděnou na příštím Zombiewalku!

A jelikož rok je dlouhá doba, chystáme se na podzim uspořádat alespoň malou "Zombiewalk Party" s ohlednutím (fotky, videa) za prvním ročníkem, pořádnou porcí hudby a samozřejmě tím nejdůležitějším - vámi v roli oživlých mrtvol.

Braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaains!

P.S. Zbylo pár upomínkových Zombiewalk triček, takže zájemci nechť se ozvou na redakce@sanctuary.cz.

Hlasovat a prohlížet fotky si můžete v naší GALERII, zbytek galerií, reporty a i nějaká ta videa najdete na oficiálních stránkách www.zombiewalk.cz.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

bylo to opravdu povedený..moc jsem si to užila a děkuju, že se něco takovýho udělalo i u nás v čr :-)
Gratulki a dík organizátorům (všechno šlo jako nadrátované, ech, tedy jako na drátkách) i účastníkům (slušné chování a hlavně bezva kostýmy...Ježíšek je ofkózy Bůh a Bajunka ta nej sestřička, wtz))). Do útrob Borda jsem žel již nešla, neb mě chytila migréna a z představy natřískaného klubu mi nebylo nejlíp, ale do dalších zombie akcí jdu natuty zase. :] Jo a ti EMOušci pod koněm mě zavraždili, asi vím, jaký kostým zvolím příště. :]
Tak i já bych chtěla poděkovat všem lidičkám (oni určo vědí, koho tím myslím) co se podíleli na této fantastické akci. Krásně jsem si "zabraaaaaainsovali" a protáhly nejen končetiny, ale někteří i střeva, děti, psy a játra ;-) Bordo bylo v pohodě, protože tam až tolik lidí nedorazilo, jen ten vzduch bylo poněkud mrtvolný. Pro další ročník hlasuji všemi zbytky svých pahýlů.... :-)
aaa. moc písmenek...přečtu si report časem..ale i bez toho - akce byla vážně supr!!!
Připojuji se ke všeobecným gratulkám a děkovačce organizátorskému týmu ! Tu trapnou buzeraci Městské policie jsem viděl na vlastní oči, na druhé straně příjemně překvapila PČR. Nedovedu si představit, co by vznikl za chaos, kdyby "patronaci" nad akcí převzali "Měšťáci"...<br />Taky jsem nevydržel na afterparty a jak se tak dívám na fotkách na Ježíše v péči sestry Báry, ukrutně toho lituji !!! :-( Jinak příště těm trapným EMařům sežerem ty jejich depresivní mozečky !! :-)
bylo to bezva...akorat by mozna nebyla spatna delsi trasa...role zombikam me vazne uchvatila a konec prisel krute brzy...sice byla afterparty, ale stejne...
myslím, že všichni si zaslouží chválu. akce vypadá vydařeně a těším se na Zombiewalk 2009 :-)
urcite nejlepsi akce letoska moc dekuji vsem za skvelou zabavu i na afterparty a organizatorum gratuluji ze to zvladli s prehledem!
Soutěž o nej zombie by se pro příště vážně měla sledovat už před vlezem na afterparty - těch pár moc povedených (a věřím, že dost náročných na výrobu) masek se vytratilo neoceněných, což je škoda. Ale Pan Kloubouk se mi taky docela líbil už od začátku - s tím jeho sexy visícím kusem.. tváře. Jinak mě trochu štve, jak už asi poněkolikáté (v různých obměnách) čtu v souvislosti s mojí osobou *"a nám došlo, že zombie chůze a reakce v průvodu nebyly způsobeny pouze dobrým roleplayingem"* - v průvodu jsem se pouze až moc vžila do role, už jsem to říkala - iluze ztráty zodpovědnosti je tak sladká (a ani to kluhání jsem pak už nemusela předstírat, jelikož jsem si dokonale dojebala kotník). Chlapci, vždyť vy ze mě normálně děláte notora - to jednoho věru nepotěší : ). Opravdového démona alkoholu jsem plně pocítila až po skončení soutěže po nějakém dalším pivku (netuším, kam se poděl diplom - nesežrala jsem ho?). A příště asi zvolím nějaký méně trhavý oděv - přeci jen, ten email nemám nafukovací, aby se mi tam vešly všechny nabídky od pánských časopisů. ... Tak na závěr snad už jen dík za milou akci k vyblbnutí a přestaňte pomlouvat chudinku starostlivou sestřičku, jinak příště budou lítat nejen mozky, děcka. :-P
příští rok chci na striptýz vlastní hudbu a doufám ,že mi příjdou zas baletky :-)
super akce!! ja sem este ted vysmatej :D jesus pod konem a les zkrvavenejch rukou - to asi nezapomenu nikdy :-)) moc dik organizotorum a vsem zombikum!! cau za rok..
Souhlasim s CHaron, trasa by klidne mohla byt delsi. Jinak se taky pripojuju ke vsem gratulacim. Pristi rok si nenecham ujit! ;-)
Dokonalý, díky za tak parádně úchylnou akci :-) víc takovýchhle věcí, kde se lidi můžou vyřádit XD !
akce to byla velmi vydarena a tesim se na dalsi rocnik.<br />videa jou ke ztazeni tady. nektera sou povedena nektera ne. <br />www.imperials.zabukem.cz/temp/zw2008video.rar
fotky<br /><br />http://dorfl.rajce.idnes.cz/ZombieWalk_2008/ http://picasaweb.google.com/bogo35/ZombieWalk08 http://fotoreporty.rhizopus.net/2008-05-17-zombie_walk/all/ http://kirara.rajce.idnes.cz/Zombie_Walk_2008_Praha/#album http://www.youtube.com/watch?v=-48JFKKSHtU http://www.jantarphoto.com/zombiewalk/ http://www.facebook.com/album.php?aid=2003184&l=c0461&id=1131821557 http://picasaweb.google.cz/hawkzn42/ZombieWalk2008 http://zombiewalk.mihalicek.net/ http://www.youtube.com/watch?v=nBMDUIFgqWM<br />http://www.mihalicek.net/temp/zombiewalk/<br />http://immortal.rajce.idnes.cz/Zombiewalk/<br />http://picasaweb.google.cz/hawkzn42/ZombieWalk2008<br />http://kachnak.rajce.idnes.cz/Zombiewalk/<br />http://acinonyxj.rajce.idnes.cz/ <br />http://zombie1349.rajce.idnes.cz/zombiewalk_08/<br />http://spirit4.rajce.idnes.cz/cajka_ZOMBIE_WALK_Praha/
Takze pozrel som si zopar tych videii, a musim uznat ze Vam to moc vyslo aj ten pocet bol dost hojny, zda sa ze to bola fakt super akcia, drzim palce do dalsej ;-)
Tak jsem se končeně dozvěděla jak probíhala after párty .....škoda že jsem se nemohla zdržet až do konce.... Jinak dojmi ze samotného zombiewalku ve mě přetrvávají ještě teď :-) prostě úžasný :-D
Pro me absolutni spica!! Skvela akce, moc jsem se bavila, takze se nemuzu dockat pristiho rocniku! Skvela organizace, super atmosfera..Nemelo to chybu ;-)... uzasny....
[9] no, ono přece jen, ač jsme si hráli na zombie, pořád jsme lidi, takže některé projevy sis mohla odpustit. Pevně věřím, že do příštího ročníku si to uvědomíš;-)
[19]No jo, lidi - jak kdo, milé děvče u vstupu, jak kdo.. : )
Sestricka: No uznej, zombie se prece muzou hrabat nekomu ve strevech, ale odky se machaj rukama v pivu a jeste zombie-kolegynim?:D To se proste nedela,tytyty!
"Chvíli slečně u vstupu" bych vzkázal, že "Sestřička hirnlego" taky to pivo mohla nasát do té obrovské injekční stříkačky, co sebou nosila a být tak ještě PODSTATNĚ nebezpečnější :-D
**Sadako napsal/a:** >>Jo a ti EMOušci pod koněm mě zavraždili, asi vím, jaký kostým zvolím příště. :]<<<br />mám pocit, že tě napadlo to samý co mě ;-))
[21]Střev se nedostávalo :sad:. Ale tak jo, příště si vás teda osobně vykuchám, abyste neřekli ; )
Jsem pro aby téma EMO kids bylo na příštím zombiewalku taky zpracováno ! Napadá mě např vkusně zaseklé obří žiletky do různých částí těla. (Inspirovala mě ta nádherně zaseklá cirkulárka do ramene na letošním walku) Emouši puknou závistí !! :-D <br />Sadako: A Mistra K. jako vrchního "EMánka" musíme na walk určitě dotáhnout ! Mohl by jít se zaseklým krumpáčem v zádech :-D
StochastikoS: Krumpáč v zádech by byl hodně cool. :-)) Kéž by Mistr vyslyšel své obdivovatele a zasekl se :-)<br /><br />Kiowa: Takže EMOkids, kteří chtěli fingovat Selbstmord, ale byli nečekaně důkladní bude víc? :D Více žiletek, více radosti, kupujte zn. Astra! :D
Mi se ještě líbila slečna po potratu... ne ta s kočárem (ačkoli taky nebyla špatná), ale ta, který z pod sukně čouhala punčocha na konci vycpaná a krvavá, která představovala onen právě zmařený život... krapet morbidní, to jo, ale nápad dobrej... ;-)
Althea: Tak to je přímo geniální nápad. Já byla ráda, že jsem nešla, jen to viděla asi hodinu po, protože jsem po WGT byla tak vyčerpaná (z 5 dní na přímym sluníčku :D) že jsem neměla chuť nad zombíkovským vzhledem přemýšlet
Proč mají dámy ty trika dražší?:cry:
[29]Protoze na damska trika jsou vyssi vyrobni naklady...
:-) Lidi tak zase o vikendu,ne? :D ZW byl dokonalej! Uz se tesim na pristi rok!
Jo, o vikendu bych to hned zopaknul, uplne mi to vyhovovalo ten stav opojeni absolutni prazdnotou v hlave :D ...skoro lepsi nez borit se nejakejma omamnejma latkama :D ....v sobotu je Hell party, nechcete nekdo vytvorit grupu, ktery by tam sla za fetish zombiky? :D:D
Mám nápad, co udělat spíš třeba vampire walk, ať nejsme furt stení a trapní.. a další víkend může být třeba teletubies walk.. :D:D
A po vampire walku pochod invalidů ...;-) Nevim, jestli by byl nápad na pořád nové walky, ale lidi jsou blbý, jednou viděj v televizi detektvia Kolomba, a druhej den už neví, o čem to bylo. Takže stačí zas za rok znova :D
Diky tomu, ze jsem fotil z prvni rady, tak jsem mozek od Sestricky pekne schytal a musel vyprat obleceni, ale jinak to bylo super a muzete si to prijit zopaknout v sobotu do Styxu na Welcome to Hell party. Vstup je zdarma a hrat vam budu spolecne s DJ Shuntem z Bulharska a DJ Turmawen (skoro z Bulharska) od 20.00 do rana.<br />A zde jsou i moje fotecky z Bordo a Staromaku. Misto pochodu jsem se bohuzel dohadoval s Mestksyma policajtama o tom, zda mame povoleni sbalit registracni stanek neboco :/<br /><br />http://mi.rage.cz/2008/ZombieWalk-Prague-17.5.2008/<br />http://mi.rage.cz/2008/ZombieWalk-Prague-afterparty-Bordo-17.5.2008
[35]OMFG ! Ti "empíci" jsou fakt komedianti, mistři v generování a hledání problémů tam, kde nejsou..uděluji nevermore :-D
jsem pro udělat nudistickej pochod :D :-)
btw. Mediální mrdky z Metra se ukázaly. Zíral jsem na článek "Peníze bez maturity", ve kterém byla umístěna fotka ze Zombiewalku. Sice tam nebylo explicitně řečeno, že se zde "žebralo", ale v článku se píše o falešných maturantech a neinformovaný člověk si dá dvě a dvě dohromady, že ano :-? Je to humus...
Diky tomu, ze jsem fotil z prvni rady, tak jsem mozek od Sestricky pekne schytal a musel vyprat obleceni, ale jinak to bylo super.<br />A zde jsou i moje fotecky z Bordo a Staromaku. Misto pochodu jsem se bohuzel dohadoval s Mestksyma policajtama o tom, zda mame povoleni sbalit registracni stanek neboco :/<br /><br />http://mi.rage.cz/2008/ZombieWalk-Prague-17.5.2008/<br />http://mi.rage.cz/2008/ZombieWalk-Prague-afterparty-Bordo-17.5.2008
to usela být nějaká DEBILOVINA......co se tím chtělo docílit???
Ano, to byla ta nejvtipnější otázka celého Zombie Walku: "A proti čemu protestujete?"
Hi, we are Frech, and we were at Prague at 17 may.<br />Very sympatical zombie walk<br /><br /><embed src="http://www.dailymotion.com/swf/x5p1zg" type="application/x-shockwave-flash" width="320" height="256" allowfullscreen="true" /> <p> <a href="http://www.dailymotion.com/video/x5p1zg_zombie-walk-at-prague-17-may-2008_music">Zombie Walk at Prague 17 may 2008</a><br /> Vidéo envoyée par <a href="http://www.dailymotion.com/LyonNewWave">LyonNewWave</a> </p> <p> Music by The Naked Man (Electronique / Post-punk / New Wave) </p><br /><br />Ii you are on these pictures, and if you want free photo, or contact us, send us an email on http://www.myspace.com/LyonNewWave or on http://LyonNewWave.free.fr it will be pleased (in engllish or french please)
Hi we are French and not Frech :-D<br /><br />[dm]<div><object width="420" height="259"><param name="movie" value="http://www.dailymotion.com/swf/x5p1zg&related=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.dailymotion.com/swf/x5p1zg&related=1" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="259" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always"></embed></object><br /><b><a href="http://www.dailymotion.com/video/x5p1zg_zombie-walk-at-prague-17-may-2008_music">Zombie Walk at Prague 17 may 2008</a></b><br /><i>envoy&eacute; par <a href="http://www.dailymotion.com/LyonNewWave">LyonNewWave</a></i></div>[/dm]
Sorry i can't put the film, then here the link to see it :<br /><br />http://www.dailymotion.com/LyonNewWave/video/x5p1zg_zombie-walk-at-prague-17-may-2008_music
No, ehm, kdyžtak se mi konečně podařilo hodit fotky na web, tak pokud vás to ještě zaímá, tak mrkněte http://rose-of-angel.blog.cz/0807/fotky-zombiewalk-praha-2008 (hlavně ti co ste se moc nikde nenašli) XD<br /><br />ehm, proč se mě to dole ptá jakou barvu má Slunce XD ?
diki ketmaro.<br />ta otazka o slunci je stupidni, ale je to asi kvuli spamu

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.