Gothic rockové legendy vystoupí v pražském Futuru

Pokud trpíte depresemi z blížícího se konce léta, měli byste si najít bod, který vás trochu povzbudí. A jedním z nich by mohl být i gothic rockový "trojboj", který proběhne ve čtvrtek 4. září 2008 v pražském klubu Futurum za účasti českých matadorů Hrabě X, XIII. století a speciálního hosta z Německa, formace fetisch:Mensch.
 

 


O stylový úvod večera se postarají vyslanci severomoravského kraje Hrabě X, kteří se nedávno po desetileté pauze vrátili na koncertní pódia. Melancholická kytarovka v sobě nezapře spřízněnost s kapelami jako The Cure nebo Smashing Pumpkins, o čemž se mohli příznivci temného aristokrata přesvědčit i na loňském singlu "Dech", volně navazujícím na maxisingl "Horkost" z roku 2006.

Představovat našincům legendu českého gothic rocku XIII. století by bylo nošením netopýrů do jeskyně. Hudba Dětí noci z mystické Jihlavy uhranula za téměř osmnáct let existence úctyhodný počet posluchačů nejen v Čechách, ale po celé Evropě (zejména v Polsku má hudba Petra Štěpána a jeho družiny velké množství kultovních příznivců). Formace, která roku 1990 povstala na troskách postpunkových Hrdinů Nové Fronty, o sobě dala vědět již o dva roky později průlomovou deskou "Amulet" (1992), na které představila svůj sehraný, nápaditý a atmosférický pohled na gothic rock. Následující hudební klenoty Gotika (1994), Nosferatu (1995), Werewolf (1996), Ztraceni v Karpatech (1998), Metropolis (2000), výběrovka Karneval (2001), zatím poslední regulérní deska Vendetta (2004) a výběr rarit Vampire Songs - Tajemství gotických archivů (2005) působily jako jednotlivé kamínky, které postupně uvolnily obrovskou lavinu zájmu o tuto vlajkovou loď české gothic scény, nezasažené módními a mediálními vlivy. Nedávné znovuobnovení XIII. století tak nadchlo všechny věrné fanoušky formace a stalo se bezpochyby jednou z největších událostí na české gothic rockové scéně v letošním roce.

Jako speciální host večera poctí Futurum svou návštěvou fetisch:MENSCH z Německa. Její ústřední postavou je zpěvák Oswald Henke, který bude hudebním gurmánům jistě známý z dlouholetého gothic/darkwave projektu Goethes Erben, nebo jako spoluzakladatel významného labelu Danse Macabre Records. Do svého nejmladšího projektu fetisch:MENSCH si Henke přizval jak kolegu z Goethes Erben, kytaristu Tima Hofmanna, tak Jochena Schobertha z Bella Donny (kytara, syntetizér) a sestavu doplnil bubeníkem Dirkem Törppem. Zvuk tohoto čtyřčlenného tělesa se pohybuje někde na pomezí pochmurného gothic rocku a elektronické energie ve stylu Juno Reaktor. Zvláštností fetisch:MENSCH je osobitý přístup k vydávání desek. Za svou krátkou kariéru totiž formace natočila pouze několik songů, které vyšly na kompilacích časopisů Orkus a Zillo. Turné, v rámci kterého Oswald Henke a jeho kumpáni navštíví i Prahu je věnováno prvnímu dlouhohrajícímu počinu "Manchmal", který si zájemci budou moci v průběhu podzimu POUZE stáhnout na oficiálních stránkách kapely.

Pokud patříte mezi příznivce charakteristické gothic rockové atmosféry a zvuku, neměla by vám tato jedinečná hudební slavnost uniknout. Živá produkce začíná již v 19:30, aby návštěvníci akce pohodlně stihli poslední spoje, aniž by museli obětovat vystoupení některé z kapel. Vstupenky seženete v našem předprodeji (320,- Kč), v síti Ticketstream (330,- Kč), nebo na místě za 350,- Kč. Ovšem pozor, vzhledem k předchozím zkušenostem je možné, že bude vyprodáno.

fetisch:MENSCH (GER), XIII. Století, Hrabě X
4. září 2008 (od 19:30)
Praha, Futurum (Zborovská 7)
Vstup: 320,- Kč Sanctuary / 330,- Kč Ticketstream / 350,- Kč na místě

 

 

 

Klikněte pro zvětšení

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jestli tam někdo chce vzít ten Crüxshadows plakát, tak se hlašte ;-)
Kdo jdete?
no vypada to ze se tohoto dychanku z duvodu skolnich povinnosti nezucastnim.. :-| snad jedine kdyby se stal maly zazrak :-) tak uvidime :D
já jdu na 666 procent, lístek už mám, takže je to nezvratné, a to je jen DOBŘE .)
ja asi pujdu i kdyz pomalu zacinam byt trinactky prejedena a to je mam rada....stava se to jeste nekomu? asi to chce novou desku jinak nevim vsechny koncerty mi zacinaji pripadat stejne
[5] Nova deska bude k vanocum, kazdopadne i Fetisch:Mensch a Hrabe X budou stat za shlednuti, takze jednotvarne to urcite nebude. Doporucuji prijit kolem 19 h, abyste se vcas dostali dovnitr. Konec je planovan na 23.30 aby ten, kdo specha domu stihl metro.
NEco malo fotek, co jsem stihnul je v galerce ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.