Rozhovor s Eliasem Mattem

eliasmatt_sS některými umělci je to těžké. Většina z nich má sice radost, když o ně média projeví zájem a požádají je o rozhovor, jsou však i tací, kteří se nejprve prezentovat chtějí, ale když pak dojde na samotné interview, dopadne to třeba takhle...






Rozhovor s Eliasem Mattem & (the) Rescue Mission, který jsme spáchali za pomoci zahraničních kolegů z Promofabrik, vám přinášíme spíše pro zajímavost a pobavení, jak také mohou vypadat rozhovory s některými muzikanty...

CZ SANCTUARY: ELIAS MATT & (the) RESCUE MISSION JE NOVÁ ELEKTRONICKÁ FORMACE Z BERLÍNA, KTERÁ SE V SOUČASNOSTI CHYSTÁ VYDAT SVÉ NOVÉ ALBUM "ACHTUNG! ALPHA!". NA CO SE TEDY MŮŽEME TĚŠIT?

Elias Matt: Deska „Achtung! Alpha!“ je koncepční album plné elektronické hudby. Je to úplně nový projekt s promyšlenými kompozicemi.

CZ SANCTUARY: AHA, A KDY VYJDE?

Elias Matt: Mělo by být venku teď někdy, v únoru 2011.

CZ SANCTUARY: HRDĚ SE HLÁSÍŠ K TOMU, ŽE NOVINKA BYLA VYTVOŘENA POUZE ZA POUŽITÍ STARÝCH ANALOGOVÝCH SYNTETIZÁTORŮ Z ROKU 1984. CO TĚ K TOMU VEDLO?

Elias Matt: Ze současných digitálních a softwarových syntetizátorů mne akorát bolí hlava. Z toho důvodu je moje posedlost analogovými mašinami celkem pochopitelná.

CZ SANCTUARY: JAKÉ VZORY NEBO IDOLY TĚ VEDLY PŘI SKLÁDÁNÍ DESKY? BYL NĚKDO TAKOVÝ?

Elias Matt: Byla to celá řádka umělců, především z postpunkové scény pozdních 70. a raných 80. let. Všichni ti Cabaret Voltaire, Human League, ale i Propaganda nebo Krawtfwerk.

CZ SANCTUARY: JE PRAVDA, ŽE SES S KRAFTWERK SETKAL I OSOBNĚ?

Elias Matt: Potkal jsem je v Dusseldorfu na břehu řeky Rýna. A taky stádo ovcí…

CZ SANCTUARY: HEZKÉ. TAK SE PODÍVEJME RADĚJI DÁL. CO JE TO ZA ŘEČNICKÉ VYSTOUPENÍ, KTERÉ JSI NAHRÁL NA YOUTUBE?

Elias Matt: Tehdy jsem sezval vybrané publikum do jednoho z berlínských klubů a představil mu naši vizi, nové album a sílu Alphy.



Elias Matt & (the) Rescue Mission - Die Rede 2011


CZ SANCTUARY: A KDO NEBO CO JE TEDY ALPHA?


Elias Matt: Alpha je fascinující a nebezpečná bytost. Ženy neodolatelně přitahuje, ale muži by ji nejraději zabili.

CZ SANCTUARY: PROČ JI CHTĚJÍ ZABÍT?

Elias Matt: Bojí se jí, protože je to tak fascinující a zářivá bytost. Mají strach, protože… protože… jak že zněla otázka?

CZ SANCTUARY: PROČ CHTĚJÍ MUŽI ZABÍT ALPHU?

Elias Matt: Chtějí jí zabít, protože je to tak zářivá a úžasná bytost. Vysoce mužná a ušlechtilá zároveň, což přirozeně vzbuzuje pocity méněcennosti.

CZ SANCTUARY: AHA. OKAY, TAK TOHO ASI NECHÁME. JE NĚCO, CO BYS CHTĚL VZKÁZAT ČTENÁŘŮM CZ SANCTUARY?


Elias Matt: Alpha na nás sálá své zářící světlo. Je jedním z prototypů lidské kultury, který přináší nebezpečí, násilí a fascinaci. Dávejte si na sebe dobrý pozor…

CZ SANCTUARY: TO URČITĚ BUDEME. TY TAKY.

 

Elias Matt & (the) Rescue Mission - - No, No, No

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Pocta ulítlým futuristům z klubů Blitz a Crocs...? To zní to zajímavě! I když ten song No! No! No! mě moc nebaví. Uvidíme co to album :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.